SA ILI BEZ KNJIŽICE: U KC Kragujevac BESPLATNI PREGLEDI za sve! - iKragujevac


Vesti

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je da će se u brojnim zdravstvenim ustanovama, i za one koji imaju i za one koji nemaju zdravstvenu knjižicu, od 17. septembra obavljaće se besplatni zdravstveni pregledi u svim opštim bolnicama u Srbiji, kao i u kliničko-bolničkim centrima u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i u Nišu.

Lekari će obavljati besplatne preglede i za one koji imaju i za one koji nemaju knjižicu. Svakom pacijentu koji dođe odradiće se EKG, izmeriće se nivo šećera u krvi i premeriće se pritisak. Na licu mesta će biti rukovodioci tih ustanova i specijalisti koji će nakon pregleda razgovarati sa pacijentima, kako bi se uspostavio jedan odnos i ta praksa besplatnih pregleda će biti nastavljena jednom mesečno - rekao je Lončar.

Pored pomenutih zdravstvenih ustanova, ministar Lončar je rekao da će preglede za sve građane jednom mesečno, u narednom periodu, obavljati i domovi zdravlja.

Hoćemo time da na vreme, što ranije otkrijemo, da ukažemo ljudima da imaju problem. Da krenu sa lečenjem, jer je to bolje i izvesnije da će se izlečiti, a i jeftinije je za državu - rekao je Lončar.

Svakog meseca će, kako je rekao ministar, pacijenti moži da rade različite dijagnostičke procedure, u zavisnosti od bolesti i preporuka lekara.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu