UPALJEN NARANDŽASTI ALARM: Približava se nevreme, stižu pljuskovi i grmljavina, ni OLUJA nas NEĆE ZAOBIĆI - iKragujevac


Vesti

U Srbiji se danas očekuje naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Tokom jutra i prepodneva ta oblačnost zahvatiće sever i zapad Srbije, a posle podne i uveče proširiće se i na ostale krajeve, s tim da će na jugu i istoku zemlje ostati tokom većeg dela dana sunčano i toplo.

- Na jugu i istoku biće oko 32 stepena, a naoblačenje sa padavinama očekuje se tek u večernjim satima. U ostalim krajevima Srbije, osetno hladnije nego juče. Temperature će se kretati od oko 23 na Paliću do 29 stepeni u Kragujevcu. Uglavnom, ispod 30 stepeni, toplo na jugu i istoku - kažu iz RHMZ-a.

Udari vetra koji je lomio grane, rušio stabla i razbacao kontejnere i kante za smeće u Hrvatskoj, nisu pretnja, a da će iz ovog smera doći jedino mogućnost kratkotrajnih oluja u Šumadiji, centralnoj i jugozapadnoj Srbiji, dodaje Đurić.

Nepovoljna biometeorološka situacija prouzrokovaće pojačane tegobe kod većine hronično obolelih, a naročito kod astmatičara i cerebrovaskularnih bolesnika. Kod meteoropata su mogući neraspoloženje, glavobolja i reumatski bolovi.

Narandžasto upozorenje, koje znači da je vreme opasno, izdato je za teritorije Šumadije, Pomoravlja i jugozapadne Srbije, gde se očekuju grmljavina i jaka kiša.

Gotovo na celoj teritoriji Srbije je na snazi žuti meteoalarm, koji znači da vreme može da bude potencijalno opasno.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu