Šumadijska sela nikada nisu bila zaboravljena (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Posle razgovora sa meštanima Stragara i okoline, predsednik Skupštine grada, Miroslav Petrašinović sa svojim kolegama i dalje nastavlja obilazak sela na teritoriji Šumadije. Za vikend su lica dobrih domaćina pokazala sela Lužnice, Kutlovo i Poskurice.

 Kandidati za Savet mesne zajednice Kutlovo, Darko Babić, Svetislav Sinđelić i Nikola Đurđević su u razgovoru sa predstavnicima lokalne vlasti izneli da njihov najveći problem predstavlja snabdevanje sela vodom, kao i slab napon električne energije. Jedino prihvatljivo rešenje za njih je da se svi meštani sela priključe na gradsku vodovodnu mrežu, kao i da se pomoću urgencije od strane predstavnika lokalne samouprave postave uređaji za merenje napona jer usled manjeg napona električne energije dolazi do kvara uređaja u domaćinstvima.

 U selu Lužnice, kako su izneli kandidati za Savet mesne zajednice, Vladan Arunović, Zlatko Božinović i Duško Slavković meštani su suočeni sa problemom pojave lasica i divljih pasa. Po završetku sastanka, odmah je naloženo da šinterska služba izađe na teren i reši ovaj problem. Takođe, žitelji ovog sela imaju poteškoća što se tiče pružanja zdravstvenih usluga, jer je lekar u prethodnom periodu dolazio u ambulantu tri puta u toku nedelje, dok je sada smanjeno na dva puta nedeljno. Isto tako, ono što je njima želja jeste ostvarivanje boljih uslova što se tiče razvoja kulturno umetničkog društva jer u selu postoji dosta dece koja se bave folklorom. Obećanje predsednika Skupštine grada je da će razgovarati sa načelnicima gradskih uprava i pokušati da se stvore normalni uslovi u skladu sa mogućnostima lokalne samouprave.

 Poskurice su selo nadomak grada Kragujevca, čiji kandidati Predrag Ristić, Veroljub Jovičić i Radovan Gajić ističu da je problem sa kojima se oni bore decenijama unazad slab napon elekterične energije, nepostojanje ulične rasvete i rastur vode. Ono što će predstavnici lokalne samouprave pokušati da urade u narednom periodu jeste da razgovaraju sa rukovodstvom JKP“Vodovod i kanalizacija“ i reše problem sa rasturom vode i načinom obračunavanja potrošnje vode.

 Predsednik Skupštine grada, gospodin Miroslav Petrašinović je ovom prilikom istakao da razume da meštani sela koje je on obišao smatraju da je u njihovim Mesnim zajednicama trebalo da bude urađeno mnogo više, ali da i oni treba da shvate da je sadašnja vlast zatekla grad u velikim dugovima, koje nije napravila, a koje je trebalo vratiti. Jasna je želja gradonačelnika, gospodina Radomira Nikolića i svih nosilaca gradske vlasti da svako od nas učini najviše što može iz delokruga svojih nadležnosti da bi život u ovim seoskim mesnim zajednicama bio što kvalitetniji.

„Ne obilazimo seoske mesne zajednice da bismo davali prevelika i nerealna obećanja, već da bismo otvoreno razgovarali sa žiteljima Mesnih zajednica i dogovorili se sa njima šta je to što možemo uraditi i u kojim vremenskim okvirima“, rekao je Petrašinović. Takođe, ovom prilikom je pozvao sve meštane da 20.avgusta izađu na izbore i svim snagama podrže ove kandidate za koje se nada da će pobediti na ovim izborima i uspešno voditi Savete mesnih zajednica od 20.avgusta. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu