KRAGUJEVAČKO LETO BEZ GRANICA: Ako želite bar jedan dan da provedete kao Indijana Džons ili Lara Kroft, ovo je pravo mesto za vas - iKragujevac


Vesti

Na najposećenijem kragujevačkom kupalištu, jezeru u Šumaricama, otvoren je Avantura park, koji nudi brojne atraktivne sadržaje. Projekat Gradske turističke organizacije sa 8,5 miliona dinara, podržalo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, čime je turistička ponuda grada znatno obogaćena.

Leto je vreme za avanturu, a ona počinje u krošnjama borova. Viseći mostovi, spuštanje niz sajle, hodanje po balvanima, samo su neke od prepreka, koje treba savladati na visini od osam metara. Kad avantura postane stvarnost, osećaj je, kažu posetioci, neponovljiv.
Dodaju da treba fizičke snage i da je veliki izazov, ali da svako treba da proba.

A, svako ko želi to i može, jer bezbednost je uvek na prvom mestu. Posetioci dobijaju opremu sličnu alpinističkoj, sledi obuka na zemlji, pa tek onda zabava i izazov pod budnim okom obučenih instruktora.

"Deca i građani su osigurani na ovim sajlama, ne postoji nikakav rizik da može da se otkači, sve je duplo, sve je ojačano, sve je atestirano tako da se trudimo da bukvalno svako bude stoprocentno bezbedan", kaže direktor SC "Park" Marko Pavlović.

Zato u kragujevačkoj avanturi uživaju i najmlađi. Kroz desetak prepreka, prilagođenih njihovom uzrastu, na uzbudljiv i zabavan način kroz druženje, jačaju i telo i um.

Ako želite bar jedan dan da provedete kao Indijana Džons ili Lara Kroft, ovo je pravo mesto za vas. Osim što podiže adrenalin, pokazuje vašu fizičku kondiciju i spretnost. A, možda i pronađete svoje blago.

Za one, koji i posle svih ovih prepreka osećaju višak adrenalina i avanturističkog duha, predlog je spuštanje najdužim zip-lajnom u Srbiji od 270 metara, preko jezera u Šumaricama. A, ako vas ni to ne rashladi, onda, pravac u vodu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu