Užas u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Čak 421 zahtev za produženje hitnih mera zaštite od nasilja podnet je u prvih mesec dana primene Zakona o sprečavanju nasilja u porodici u području Kragujevca, što je skoro dva puta više nego za čitav Beograd.

Prema izveštaju iz Republičkog javnog tužilaštva, od početka primene Zakona o sprečavanju nasilja u porodici u periodu od 1. do 30. juna ukupno je razmatrano 2.430 slučajeva nasilja u porodici, od čega je na području Apelacionog javnog tužilaštva u Beogradu 839, Novog Sada 588, Kragujevca 733, dok je na području Apelacionog javnog tužilaštva Niš razmatrano 270 slučajeva nasilja u porodici.

Čak 1.212 predloga za produženje hitnih mera zaštite od nasilja podneto je u čitavoj Srbiji. U ovim zahtevima prednjači područje koje obuhvata Apelaciono tužilaštvo u Kragujevcu gde je podnet 421 zahtev. Među zahtevima koji su stigli u ovo tužilaštvo u najvećem broju jesu oni iz Jagodine, gde je zahteve podnelo čak 56 osoba. Na području Apelacionog tužilaštva Beograd pristiglo je 289 predloga za produženje mera, dok je u Novi Sad i Niš stiglo 252, odnosno 250 predloga.

Od zahteva koji su podneti sud je usvojio skoro sve, odnosno 1.174.

Samo pre par dana, muž je davio ženu i dete u Kragujevcu. Kako neznanično saznajemo, bio je u alkoholisanom stanju. Komšije su prijavile slučaj nasilja. 

Takođe, kako saznajemo, naša sugrađanka je bila fizički zlostavljena od strane muža, jer mu se nije dopalo jelo koje je spremila. 

Ovo su samo neki od slučajeva nasilja. 

Ne trpite nasilje, pijavite nasilje.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu