Kragujevački planinari osvojili nagrade za doprinos razvoju turizma - iKragujevac


Vesti

Kragujevački planinari dobitinici su nagrade za doprinos razvoju turizma na teritoriji grada Kragujevca. 

Ovo Priznanje dodelila je Turistička organizacija „Kragujevac“ Planinarskom društvu „Žeželj“ i Planinarskom ekološkom klubu „Gora“ na upravo završenom osmom Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma.

Na dodelu priznanja uticalo je više razloga: kontinuiran rad na pripremi i izradi infrastukturnih projekata, organizovanje manifestacije „Gledićka transverzala“ i „Kragujevačka staza Žeželj-Bešnjaja“, izrada projekata vezanih za planinarski sport, doprinos zaštiti i unapređenju životne sredine itd.

Naši planinari tokom godine u grad dovedu na stotine članova planinarskih društava iz zemlje i inostranstva, koji posle planinarskih šetnji po okolnim brdima i planinama obilaze grad. Na vodičkim turama organizovanim za njih upoznaju se sa kulturnim i istorijskim znamenitostima. Ovakvim delovanjem kragujevački planinari daju veliki doprinos promociji turističkih potencijala Kragujevca i utiču na pozitivan razvoj turizma našeg grada.

Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ ima uspešnu saradnju sa Planinarskim društvom „Žeželj“ i Planinarsko ekološkim klubom „Gora“ i u okviru aktivnog odmora promoviše planinarski sport.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu