Najavljena 1. redovna sednica gradskog parlamenta - iKragujevac


Vesti

Predsednik Skupštine grada Kragujevca Miroslav Petrašinović je na današnjoj konferenciji za medije, govoreći o dnevnom redu 1. redovnog zasedanja gradskog parlamenta u novom sazivu, rekao da je pored predloga Odluke o završnom budžetu grada Kragujevca za 2015. godinu, pred odbornicima još jedna važna odluka za sve ljubitelje sporta i najvijače kragujevačkog Radničkog, a reč je o predlogu i dopunama Odluke o prihvatanju osnivačkog udela odnosno osnivačkih prava nad Sportskim privrednim društvom FK “Radnički 1923“ d.o.o Kragujevac.

Gradsko veće je Skupštini grada na razmatranje uputilo odluku kojom se upravna zgrada, stadion “Čika Dača“ i pomoćni objekti koji su do sada fudbalskom klubu Radnički bili dati na korišćenje, sada predaju u vlasništvo ovog kluba. Na taj način će se omogućiti bolje funkcionisanje kluba, jer će FK “Radnički 1923“ biti u situaciji i da se kao vlasnik objekata zaduži kod banaka, izmiruje svoje obaveze na vreme i omogući bolje poslovanje kluba, objasnio je Petrašinović.

Na sednici koja je zakazana za petak 24. jun odbornici će razmatrati i Predlog programa o izmenama Programa obnove infrastrukturnih objekata na teritoriji grada Kragujevca za 2015. godinu i predlog programa o drugoj izmeni Programa obnove objekata javne namene u nadležnosti grada.

Na 1. redovnoj sednici u okviru tačke koja se odnosi na predloge akata iz oblasti izbora, imenovanja, postavljenja i razrešenja, odbornici će glasati i za formiranje novih skupštinskih odbora. Na sastanku koji je predsednik Skupštine grada Petrašinović, održao sa svim šefovima odborničkih grupa, dogovoreno je da se učešće u radu skupštinskih odbora rasporedi srazmerno broju odbornika koji je svaka politička stranka, odnosno koalicija osvojila u gradskom parlamentu. 

 

 

Izvor: kragujevac.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu