U Kragujevcu svaka treća trudnica pušač! - iKragujevac


Vesti

Istražvanja ukazuju da su svaki četvrti muškarac, svaka treća žena, svaki sedmi adolescent i svaka treća trudnica u Kragujevcu pušači.

Institut za javno zdravlje i kragujevačke zdravstvene ustanove sutra će obeležiti Svetski dan borbe protiv duvanskog dima.

Ovaj datum je još jedna prilika da stručnjaci upozore na rizike i štetnost ove navike i predstave inicijativu za uvođenje bezličnih pakovanja za duvanske proizvode.

Savetovalište za odvikavanje od pušenja sutra organizuje i dan "Otvorenih vrata".

Savetovalište za odvikavanje od pušenja u Institutu za javno zdravlje 31. maja otvara svoja vrata Kragujevčanima od 10 do 16 sati.

Zainteresovani građani mogu da urade test nikotinske zavisnosti i saznaju više o programu odvikavanja.

Deo kampanje Svetskog dana bez duvanskog dima ove godine je i inicijativa za uvođenje bezličnih, standardizovanih pakovanja za duvasnke proizvode.

Istražvanja ukazuju da su svaki četvrti muškarac, svaka treća žena, svaki sedmi adolescent i svaka treća trudnica u Kragujevcu pušači.

S obzirom na to da cigarete sve više privlače osnovce, preventivne akcije će ubuduće uglavnom biti posvećene njima.

Promocija zdravog života i prevencije bolesti važna je i za lokalnu samoupravu.

Uz Institut i Dom zdravlja, partneri u prevenciji i borbi protiv duvanskog dima su brojne organizacije i ustanove, među njima kragujevačka Hitna pomoć i Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika, koji već 9. juna organizuje preventivne preglede za radnike Zastava oružja.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu