KRAGUJEVAC PAMETNA APLIKACIJA: Kako pomoću telefona saznati kada imate bus - iKragujevac


Vesti

Evo kako vam korišćenje telefona i pojedinih aplikacija može olakšati potragu za odgovarajućim autobusom ili vozom. Takođe, pročitajte još mnogo toga vezano za usluge gradskog, prigradskog i međugradskog prevoza koje se pružaju putem brojnih aplikacija.

Prvo ćemo ukratko reći kako vi to lako možete saznati informacije o prevozu putem telefona. Naime, danas imamo skoro deset različitih aplikacija za Android uređaje koje nam pomažu oko organizovanja prilikom gradskog ili međugradskog prevoza. Za njihov rad je naravno potreban internet (ne za sve aplikacije). Međutim, i ne baš tako brz internet budući da se radi o jednostavnim aplikacijam. One koriste informacije sa zvaničnih sajtova ili servera prevoznika koji su trenutno na snazi u vašem gradu. Neke od ovih aplikacija čak same ažuriraju pojedine informacije, pa čak i red vožnje, no to ne znači da postoji rizik da će neka informacija biti zastarela jer se one redovno uređuju tj. ažuriraju...

Dakle, uviđate i sami da su male šanse da se greška podvuče budući da se sve informacije direktno vuku sa sajtova prevoznika kojima je od krucijalnog značaja da sve bude kako treba.

Počećemo o aplikacijama koje su namenjene gradskom prevozu za početak. Kasnije ćemo se pozabaviti aplikacijama za međugradski prevoz, a na kraju ćemo govoriti i o aplikaciji koja se tiče reda vožnje vozova.

Gradski prevoz

Kad će mi bus - Kragujevac

Kod ove aplikacije prvo treba istaći da ona koristi internet samo na početku, tačnije pri odabiru grada za koji želite da pregledate red vožnje. To znači da vam internet neće biti potreban kada u buduće budete koristili aplikaciju. Treba dodati da je ovo aplikacija za one koji često borave u različitim gradovima, a naravno za prevoz u njemu koriste autobus. To govorimo jer aplikacija “Kad će mi bus” ima bazu za  Kragujevac.

Ono što je dobro kod aplikacije “Kad će mi bus” je to što ona sama, na osnovu vremena koje daje vaš uređaj, prikazuje kada vam autobus kreće sa početne stanice. Na vama je samo da odaberete liniju tj. broj autobusa. Što se smera tiče, bukvalno jednim dodirom na taster to regulišete. U slučaju da želite da proverite kada imate bus u toku dana ili tokom vikenda, uvek možete da pregledate red vožnje koji nije baziran na vremenu koje vaš uređaj pokazuje.Nama se dopada to što je aplikacija izuzetno jednostavna za korišćenje i to što ima mogućnost čuvanja linija koje često koriste.

GSP Kragujevac

Kragujevčani već duže vreme imaju svoju aplikaciju koja im pomaže oko organizovanja prilikom korišćenja gradskog prevoza. Ipak, ova aplikacija ne pomaže samo kada je upitanju gradski prevoz. Pomoću nje možete pregledati red vožnje i međugradskog prevoza.

Zanimljivo je to da aplikacija nudi i brojeve telefona vodećih taksi službi koje posluju na teritoriji grada Kragujevca. To je jako bitno jer je u Kragujevcu taksi bizarno jeftin u odnosu na Beograd ili Novi Sad.

Dakle, korisnici ove aplikacije pride imaju red vožnje međugradskog prevoza, pregled brojeva taksi službi i pregled servisnih brojeva telefona. Ono što je bitno naglasiti je da GSP Kragujevac koristi internet, ali ne u zabrinjavajućoj količni.

Red vožnje gradskog prevoza je prikazan tako da imate uvid u sve polaske. Takođe, imate odabir između reda vožnje radnim danima, subotom i nedeljom.

Dopašće vam se i to što GSP Kragujevac aplikacija prikazuje putanju linije koristeći Google mape. To je dobro za one koji žele dobro da se upoznaju sa naseljima kroz koje prolaze i uopšte Kragujevcom.
Moramo da pohvalimo dizajn ove aplikacije jer je veoma suptilan i elegantan. Što se Kragujevca tiče, preporučujemo da koristite GSP Kragujevac aplikaciju.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu