SNS zvanično podnela inicijativu za smenu vlasti u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Gradski odbor Srpske Napredne Stranke zajedno sa koalicionim partnerima, predao je uz potpise odbornika, inicijativu za zakazivanje sednice Skupštine grada Kragujevca, na kojoj bi se raspravljalo o smeni aktuelne gradske vlasti.

Po rečima Gorana Kovačevića, poverenika SNS u Kragujevcu, u obe inicijative traži se izglasavanje nepoverenja gradonačelniku Veroljubu Stevanoviću (ZZŠ), predsedniku skupštine grada Saši Mileniću (ZZŠ) i potpredsedniku skupštine grada Milanu Uroševiću (SPO).

Inicijativu je potpisalo 44 odbornika, koji predstavljaju novu većinu tako da su uslovi za zakazivanje sednice po hitnom postupku ispunjeni.

Dve inicijative sa istim zahtevom podnete su iz tehničkih razloga, jedna inicijativa za održavanje sednice po hitnom postupku, a druga u redovnom postupku, ukoliko predsednik skupštine grada prvu odbije da zakaže, rekao je novinarima Goran Kovačević.

"U tom slučaju očekujemo da sednica na kojoj tražimo smenu predsednika i potpredsednika skupštine i gradonačelnika Kragujevca bude održana najkasnije za 15 dana", dodao je Kovačević.

Podršku ovoj inicijativi pored SNS dali su i odbornici SPS, SPO, DSS, Pokreta za naš grad "Nebojša Zdravković" , JS i PUPS.

Na osnovu koalicionog sporazuma predlog za gradonačelnika daće Gradski odbor SNS i to će verovatno biti Radomir Nikolić. Mesto predsednika skupštine grada pripašće SPO, a mesto potpredsednika skupštine SPS-u.

Na današnjoj konferenciji za štampu navedeno je da je ova inicijativa podneta jer garnitura koja je vodila grad prethodih desetak godina više ne zadovoljava interese građana Kragujevca.

"Ukazivali smo i ranije na besmislenu ekonomsku politiku grada, nismo vođeni idejom o personalnim promenama, mi hoćemo promenu sistema funkcionisanja lokalne uprave", rekao je Kovačević.

{jathumbnail off}

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu