Aikido trofej Kragujevca 2024: Promoviše se duh i veština - iKragujevac


Sport

Drugi put za redom, Aikido sekcija SOKO Sokolskog društva Kragujevac – matica, u saradnji sa Aikido Savezom Srbije, organizovala je veoma uspešnu manifestaciju pod nazivom "Aikido trofej Kragujevca".

U sklopu ove manifestacije održan je i seminar pod nazivom „Aikido trofej Kragujevac 2024.“, na kojem je učestvovalo više klubova iz različitih delova Srbije.

Aikido sekcija SOKO postoji već 15 godina, a trenutno ima oko 20 članova svih uzrasta koji vežbaju ovu tradicionalnu japansku veštinu. Ovaj sport, koji ima dugu tradiciju širom sveta, u Srbiju je stigao 1970. godine.

"Aikido trofej Kragujevca 2024" pružio je priliku učesnicima da se upoznaju sa različitim aspektima ove moderne japanske borilačke veštine. Majstori ove veštine pokazali su mlađim generacijama neke od tajni i tehnika koje su oblikovale Aikido.

Aikido, što u prevodu znači "usaglašen put energije", ne samo što se bazira na tehničkim aspektima, već takođe ima značajnu duhovnu komponentu. Upravo ta kompleksnost čini ga jednom od najzanimljivijih japanskih veština.

Pored javnog treninga, održan je i seminar tradicionalne aikido veštine pod vođstvom Šihana Mirka Jovandića, nosioca majstorskog zvanja 7. dana. Na seminaru je prisustvovalo desetak klubova iz različitih delova Srbije, što svidoči o značaju i popularnosti ove borilačke veštine.

Ovakvi događaji promovišu ne samo sportsku veštinu već i duh i kulturu, te ostavljaju dugotrajni uticaj na zajednicu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu