Crveni razbili Ub, nakon poraza u prvom delu - iKragujevac


Sport
Rukometaši Radničkog su u susretu 18. kola Super rukometne lige savladali ekipu Uba na svom terenu rezultatom 39:27, poluvreme 22:15 i tako upisali novi trijumf na svoj konto. Nakon ove runde šampionata, Kragujevčani se i dalje nalaze na sedmom mestu na tabeli sa 14 bodova.


Kragujevački superligaš je u jesenjem delu šampionata doživeo poprilično neugodan i neočekivan poraz od večerašnjeg gosta i ta činjenica im je uz poboljšanje bodovnog salda, bila osnovna premisa pred večerašnji duel. Susret je započeo u visokom ritmu i već na startu 4. minuta rezultat je glasio Barudžić – Ub: 3:1. Gosti su stabilizovali igru i održavali minus od 2 do 3 gola, a novu najveću prednost beležimo u 11. minutu preko brzonog krila, koji je večeras bio neuhvatljiv za gostujuću odbranu. Nastavio je Radnički u istom tempu, meljući ekipu sa Uba, tako da već u 16. minutu na semaforu stoji rezultat 13:6 i već tada se naziralo ko će osvojiti bodove. Crveni nisu spuštali nogu sa gasa sve do kraja prvog dela igre, kada beležimo krajnji rezultat 22:15.

Trend efikasnog prvog poluvremena se nastavio i u drugom delu, s tim što su gosti uspeli u 36. minutu da svedu zaostatak na svega 4 gola (23:19), no ponovo se upalila crvena mašina i za nepuna 3 minuta stvari su došle na svoje mesto (27:19, 39.min). Kragujevčani nisu odustajali od nametnutog ritma, prednost je rasla iz minuta u minut, gde su uz par atraktivnih poteza razgalili srca svojih navijača. Vredno pomena je i to da je u poslednjih desetak minuta stručni štab Radničkog dao šansu svim igračima, koju su oni oberučke prihvatili i priveli utakmicu kraju konačnim rezultatom 39:27.

Najefikasniji u redovima Radničkog su bili Miloš Barudžić sa 12 i Miloš Mutavdžić sa 6 pogotka, dok su kod gostiju golgeterski najraspoloženiji bili Dimitrije Stolić sa 7, a Nemanja Praščević i Dušan Panovski su dodali po 5 golova.

Igrač utakmice: Petar Panić (Radnički)

RK Radnički – RK Ub: 39:27 (22:15)

Kragujevac: Hala Jezero. Gledalaca: 100

Sudije: Filip Šorak, Stefan Berdić

Sedmerci: Radnički 4 (4), Ub 2 (1)

Isključenja: Radnički 12 min, Ub 6 min

Radnički: Đerić, Veljković 1, Maljević 1, Stanisavljević 5, Davidović 5, Mutavdžić 6, Perić (13 odbrana), Mojsilović, Kasalović 2, Barudžić 12, Utvić 2, Stanojev 3, Panić 2, Stanojević, Ivanović (2 odbrane, sedmerac), Barjaktarević.

Ub: Maksović, Terzić 1, Ranković, L. Radovanović 3, Mandić 1, Ikonić 1, Veselinović, M. Žarković 1, G. Radovanović 1, L. Žarković 1, Mrdović (10 odbrana), Praščević 5, Stolić 7, Terzić 1, Panovski 5.

Narednog petka, 8. marta, Radnički ide na jedno od najtežih gostovanja, duel sa ekipom Metaloplastike u Šapcu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu