FK Radnički 1923 zaradio 150 000 evra na ime Žofrija - iKragujevac


Sport
Četiri uzastopne pobede u Mozzart Bet Superligi i proboj do mesta koje znači i izlazak na evropsku scenu. Ali i jedan veliki hendikep za Feđu Dudića. Kragujevački Radnički 1923 ostao je bez najboljeg strelca, pošto je Žofri Činedu otišao u drugu ligu Kine.



Preciznije u Ljaoning Tijeren, nekadašnji Šenjang Urban. Reč je o klubu koji je ovog januara promenio ime i najavio da će za dve godine da igra u elitnom rangu takmičenja. Protekle godine sezonu je završio na desetom mestu druge lige.

Naravno, višemilionski grad i pristojna zarada za Radnički. Prema informacijama Mozzart Sporta u sef na Čika Dači na ime obeštećenja će leći 150.000 evra. Nije suma koja će da reši klupske finansije, ali nije ni za bacanje. Radnički je ovog januara već prodao štopera Nikolu Miličića beogradskom Partizanu za 500.000 evra što je drugi na listi najvrednijih transfera u istoriji kluba.

Više para u jednoj sezoni od prodaja igrača uzeo je samo još kada je prodao Filipa Kostića u Groningen za 1.250.000 evra (mada nije sve završilo na računu kluba), takođe i Ljubu Nenadića u Crvenu zvezdu za skromnih 17.000. Beše to u sezoni 2012/2013.

Usledile su potom godine bez značajnijih prihoda, prekinute prošle sezone kada je golman Ognjen Lukić otišao u Rems za 450.000 evra. Ali ove sezone lestica je podignuta prodajama Miličića i Činedua.

Odlazak ovog prvog nekako je Dudić uspeo da nadomesti. Videćemo sada kako će se snaći bez Činedua, koji je ove sezone postigao šest golova u Mozzart Bet Superligi i jedan u Kupu. U pobedi nad Javorom od 3:0 u špicu je igrao Pavle Ivelja, koji je ranije ovog meseca stigao na pozajmicu iz niškog Radničkog. Milan Vidakov je trenuno povređen i videćemo kada će nazad na teren. U međuvremenu je stigao i Dilan Ortiz, nekadašnji fudbaler Čukaričkog, Mačve i novosadskog Proletera.

Interesantno, Čineduova prodaja je prvi transfer Andrije Kaluđerovića, koji je posle egzotične karijere tokom koje je promenio više od 20 klubova tek zaplovio u menadžerske vode.

IZVOR: mozzartsport.com

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu