Partizan slomio otpor Radničkog - iKragujevac


Sport

Rukometaši Radničkog su u susretu 17. kola Super rukometne lige poraženi nagostovanju u Beogradu od ekipe Partizana rezultatom 38:26, poluvreme 21:16.

Kragujevčani se i dalje nalaze na sedmom mestu sa 12 bodova.Nakon dobre partije i osvojenog boda na uvek neugodnom gostovanju u Pančevu,prvotimci šumadijskog superligaša su sa puno elana krenuli put Beograda, ali isvesni činjenice da crno-beli retko prepuštaju bodove na svom parketu.

Susret u SC„Voždovac“ je započeo u brzom ritmu, ekipe su se smenjivale u vođstvu do rezultata4:4 u 6. minutu, kada Partizan sa dva brza gola u okviru jednog minuta dolazi do 6:4.Održavao je domaćin minimalnu prednost, a u 13. minutu prvi put beležimo i plus 3(11:8). Propustio je Radnički par prilika da se približi na samo gol zaostatka, što suBeograđani umeli da kazne i u 23. minutu imaju prednost od plus 5 (17:12), koju suzadržali do isteka 30. minuta i krajnjih 21:16.

Na startu drugog poluvremena crno-beli u 32. minutu dolaze do najvećeg vođstva(23:17), no Kragujevčani čvrstom odbranom i serijom kontranapada smanjujuzaostatak na 23:20. I kada se očekivalo da serija gostiju potraje, Partizan se vraća uigru i istovetnim skorom vraća do tada najveću prednost (26:20, 37.min).

Probali suigrači Radničkog da spuste prednost domaćina, par puta im je uspelo da dođu dominus 4, no kako je vreme odmicalo, Beograđani su im slomili otpor i u samuzavršnicu ušli sa velikom prednošću, kojom je i završen ovaj meč, 38:26.Najefikasniji u redovima Partizana su bili Kojadinović sa 8, Mićić i Kovačević sudodali po 6 pogodaka, dok su kod crvenih golgeterski najraspoloženiji bili Barudžićsa 6 i Davidović sa 5 postignutih golova.

Igrač utakmice: Ivan Mihajlov

(Partizan)RK Partizan – RK Radnički: 38:26 (21:16)

Beograd: SC “Voždovac“. Gledalaca: 150

Sudije: Nikola Bakmaz, Branko Radaković

Sedmerci: Partizan 6 (5), Radnički 2 (2)Isključenja: Partizan 2 min, Radnički 6 minPartizan: Mihajlov (13 odbrana), Markatatos, Jović 3, Petrović 2, Šotić 2, Vesković,Beloševac, Kojadinović 8, Zečević 3, Arsenić (4 odbrane), Mićić 6, Obradović 5,Peštić, Šaponjić 3, Kovačević 6.Radnički: Đerić (2 odbrane), Maljević 2, Stanisavljević 3, Davidović 5, Mutavdžić 1,Perić (6 odbrana), Mojsilović, Kasalović 3, Barudžić 6, Utvić, Stanojev 1, Panić 4,Stanojević, Ivanović (sedmerac) Barjaktarević 1.Narednog vikenda Radnički će dočekati ekipu Uba.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu