Kragujevac domaćin državnog prvenstva Specijalne olimpijade Srbije u plivanju - iKragujevac


Sport
Na zatvorenom bazenu SPD Radnički danas je održano državno prvenstvo Specijalne olimpijade Srbije u plivanju za osobe sa smetnjama u razvoju.Takmičare iz 10 gradova Srbije koji su uzeli učešće na ovogodišnjem prvenstvu čiji je organizator Kragujevački sportski klub „Pčelice“ za osobe sa posebnim potrebama, u prisustvu direktora Specijalne olimpijade Srbije, Aleksandra Stanojevića, pozdravio je Predrag Stevović, član Privremenog organa grada Kragujevca i zvanično otvorio prvenstvo.

Sport je lek za mnoge stvari, a za zdravlje najveći. Učešće dece u ovakvim manifestacijama gde imaju priliku da se druže i upoznaju nove drugare iz raznih gradova puno znači za njihovu evoluciju u socijalnom razvoju, da sutra budu i zdraviji i bolji, kazao je Stevović. On je naglasio da lokalna samouprava uvek podržava ovakve aktivnosti, u ovom slučaju na dva načina – ustupanjem na korišćenje bazena kao neophodne sportske infrastrukture i finansijskom potporom, budući da je KSK „Pčelice“ na godišnjem programu Grada Kragujevca.



Predsednik KSK „Pčelice“, Nebojša Jevremović, ističe da je najveća nagrada na ovakvim takmičenjima dečiji osmeh i da zbog toga u njima ne učestvuju uvek ista deca, već ih stalno menjaju kako bi svi dobili priliku da iskuse tu radost. Kod nas se deci ne meri vreme, nego njihovo zadovoljstvo i sreća, naglasio je Jevremović.

Inače, ovim takmičenjem već počinju pripreme za svetsko prvenstvo Specijalne olimpijade Srbije koje će se održati 2027. godine u Santijago de Čileu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu