KK Radnički: Velika pobeda naših košarkaša - iKragujevac


Sport
Košarkaši Radničkog iz Kragujevca došli su do zaista velikog preokreta u utakmici 21. kola Košarkaške lige Srbije na gostovanju protiv Čačka 94, pošto su uspeli da anuliraju minus od 11 poena koji su imali pred završnu deonicu - 65:68.

Interesantno je da tim iz Kragujevca sa klupe predvodi nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, Marko Simonović, a Radničkom je ovo bila prva pobeda posle niza poraza od somborskog Džokera, užičke Slobode i kraljevačke Sloge.

Time se dodatno zakuvala situacija u borbi za peto mesto koje vodi u Superligu Srbije. Šansu da preskoče Čačak sada imaju Sloboda i Džoker. Užičani će biti gosti OKK Beogradu, a Somborci idu na megdan Zdravlju u Leskovcu.

Što se tiče današnje utakmice, Čačak je kontrolisao situaciju tokom prve tri četvrtine, a onda je u poslednju krenuo sa 0:12, pa su Kragujevčani preuzeli prednost. Domaćin je potom ponovo vodio, ali je gost ipak bio mirniji u tesnoj završnici za pobedu.

Čačak sada baš kao i Radnički ima skor 11-10.

Za domaće je najefikasniju partiju pružio Danilović sa 17 poena i on je bio jedini dvocifren kod domaćina. U Radničkom su prednjačili Vebster sa 16 poena, Kroft sa 13 i Đerasimović sa 10.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu