Otvoren Sajam sporta na Šumadija sajmu - iKragujevac


Sport
Na Šumadija sajmu otvoren je Sajam sporta na kome će se predstaviti više od 30 izlagača među kojima su istaknuti sportski klubovi, sportski savezi, udruženja.

U ime grada Kragujevca prisutnima se obratio Predrag Stevović, član Privremenog organa grada Kragujevca a Sajam je zvanično otvorio Marko Simonović, trener KK „Radnički“.

Sajam sporta je izuzetno važna manifestacija za grad Kragujevac bez obzira na to što nije profitabilnog karaktera i što nema ničega što bi moglo da se marketinški iskoristi. Manifestacija je usmerena ka deci, njihovom zdravlju i promociji samog sporta, rekao je Predrag Stevović, član Privremenog organa grada Kragujevca. I ove godine imamo veliki broj štandova, udruženja, sportskih saveza koji su došli da pokažu roditeljima šta je sve u ponudi kada je sport u pitanju, pomognu im u odluci kojim sportom da im se deca bave i šta sportsko tržište Grada ima da ponudi. Važno je da u eri interneta, društvenih mreža kroz ovakve manifestacije promovišemo sport i usmerimo decu ka sportu. Kao što smo prethodnih godina podržavali klubove, grad Kragujevac će nastaviti da ih podržava u njihovim naporima ka ostvarivanju ciljeva i da finansira široku paletu različitih sportskih disciplina i klubova čime potvrđujemo da je Kragujevac grad sporta. S pravom možemo reći da smo lideri u pravljenju osnovne sportske infrastrukture u Srbiji i nastavićemo da i u narednom periodu ulažemo, a u planu nam je da podignemo nekoliko mikro montažnih sportskih hala koje će pomoći kako školskom sportu tako i amaterskom čime će se dobiti odgovarajuća sportska infrastruktura za treninge, najavio je Stevović.



Kao i prethodnih godina, i ove godine Sportsko privredno društvo „Radnički“ sa velikim zadovoljstvom učestvuje u organizaciji tradicionalne manifestacije Sajam sporta, jer je ovo jedan od najboljih načina da predstavimo naš sport i sportiste, rekao je Ivan Milošević, zamenik generalnog sekretara SPD „Radnički“. Cilj Sajma je da naše sugrađane, omladinu upoznamo sa SPD „Radnički“ kao i sa ostalim sportovima i privučemo mlade da se bave sportom. Kroz različite projekte, saradnje, kvalitetnu komunikaciju pomažemo svim klubovima i ustupamo im našu infrastrukture na korišćenje ali pomažemo i savetima, tako da se nadam da ćemo iz godine u godinu imati sve bolju međusobnu saradnju, rekao je Milošević.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu