Pioniri Radničkog osvojili su bronzanu medalju, na finalnom turniru Kupa Srbije - iKragujevac


Sport
Pioniri Radničkog osvojili su bronzanu medalju, na finalnom turniru Kupa Srbije za 2010. godište, odigranom minulog vikenda u Kragujevcu. Turnir je protekao u sjajnoj atmosferi, pred punim tribinama, a uprkos tome što je i bronza veliki uspeh za ovu generaciju, izabranicima trenera Filipa Batinića malo je nedostajalo da dođu i do nekog od sjajnijih odličja.


Viđen je i veliki broj veoma zanimljivih utakmica, koje su rešene u poslednjim trenucima, pa je pobedničko postolje moglo da bude i potpuno drugačije, o čemu najbolje govori podatak da nije bilo neporaženih timova.

Šumadinci su u grupnoj fazi lako izašli na kraj sa subotičkim Spartakom (21:7) i novosadskom Vojvodinom (13:6), ali su potom u meču za prvo mesto u grupi poraženi od Novobeogradskih vukova (14:12). Derbi je opravdao očekivanja, Radnički se držao do samog kraja, vodio na startu poslednje deonice, ali u presudnim trenucima nije iskoristio svoje šanse, pa je sa drugog mesta otišao u polufinale.

Ipak, Kragujevčani su videli da mogu da se nose sa svim protivnicima, što su pokazali u polufinalnom duelu sa Partizanom, koji je u drugoj grupi sigurnim partijama došao do sve tri pobede. Radnički je pružao odličan otpor „crno-belima“, imao aktivan rezultat sve do finiša, ali je na kraju ipak morao da se zadovolji časnim porazom (15:12) i borbom za treće mesto.

U drugom polufinalu Šabac je bio bolji od Vukova (16:15), pa je tako zakazan novi okršaj Kragujevčana i Novobeograđana. Na programu je bila još jedna uzbudljiva utakmica, sa velikim brojem preokreta, a domaćin je više vremena proveo sa vođstvom na svom kontu. Ovoga puta odigrao je znatno bolje u završnici meča i upravo u tim trenucima slomio jakog protivnika 12:9.

Ništa manje uzbudljivo nije bilo ni u finalnom duelu, u kom su posle nerešenog ishoda u regularnom delu osvajača Kupa odlučivali peterci, a Šabac se revanširao Partizanu za poraz u grupnoj fazi i slavio ukupnim rezultatom 15:14.

U meču za peto mesto Tent je savladao Vojvodinu sa 13:8, dok je Spartak osvojio sedmo mesto pobedom protiv Bečeja – 12:11.

Medalje i pehare najboljima dodelio je Gojko Pijetlović, proslavljeni golman reprezentacije Srbije.

Izvor: SPD Radnički

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu