Grad Kragujevac pružio dodatnu podršku KK Radnički 1950 - iKragujevac


Sport
Na finalnoj utakmici Plejofa Prve muške regionalne lige Zapad, KK „Radnički 1950“ Kragujevac dobio je košarkaše Šapca i tako se plasirao u Drugu mušku ligu Srbije. Iako najmlađi sastav uzrasta 19,3 godine, predvođeni dobrim menadžmentom, trenerima Igorom Todorovićem i Nikolom Lončarom i posvećenom publikom, pobedili su dobro plasirane Šapčane i sebi obezbedili igru u višoj ligi. Zbog postignutih rezultata Grad Kragujevac i Komisija za dodelu sredstava opredelila je dodatnih milion dinara pored godišnje podrške koju ovaj klub dobija. Tim povodom, Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport sastao se sa Novakom Roganovićem, predsednikom Košarkaškog kluba Radnički 1950.


Ulaskom u viši rang takmičenja Košarkaški klub Radnički 1950 doprineo je boljoj sportskoj slici našeg grada, afirmaciji naših mladih košarkaša i boljoj regrutnoj bazi koja će sa njima biti još jača, rekao je Stevović, član Gradskog veća. Grad Kragujevac je imao samo jedan način da pozdravi njihov rad i trud a to je novi finansijski impuls ovom timu. Grad Kragujevac i Komisija za dodelu sredstava, pored godišnje podrške koju je klub dobio, opredelili su dodatnih milion dinara za trenažne i takmičarske procese. Siguran sam da će sledeće godine ovaj klub biti mnogo jači i bolji, istakao je Stevović.

Za grad je dobro da ima dva jaka tima i da, pored SPD Radnički, postoji još jedan klub u kojem će mladi igrači moći da se razvijaju i da bez ikakvog pritiska ostvaruju svoje rezultate jer smo samo tako mi i mogli da uđemo u ligu, kaže Novak Roganović, predsednik Košarkaškog kluba Radnički 1950. Uprava kluba i celokupna sportska javnost Kragujevca igračima je dala vetar u leđa da na poslednjoj utakmici u direktnom duelu sa Šapčanima pred hiljadu ljudi, pobedi energija koja je nosila mlade košarkaše. Prosek godina naše ekipe je 19, 3 godina što nam govori da su uglavnom juniori sjajno predvođeni trenerima Igorom Todorovićem i Nikolom Lončarom. Svakim danom njihova igra je bolja i naprednija i već sada nam je jasno da imamo ozbiljne mlade potencijale, ističe predsednik kluba i dodaje da pored podrške privatnih sponzora bez podrške grada ne bismo mogli da opstanemo. U ovom momentu podrška ima još i veći značaj jer nam je došla u pravom trenutku. Još u decembru kada smo dobijali redovna sredstva dobili smo i obećanje da ukoliko uđemo u prvu B ligu dobićemo i dodatna sredstva koja se evo danas dešavaju, rekao je Roganović i zahvalio na podršci i prepoznavanju energije gradu jer ima sluha da stane iza mladih igrača u pravom ternutnku. Govoreći o planovima, Roganović kaže da će klub nastaviti da radi sa mladim igračima i pratiti ambicije SPD Radnički.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu