Košarkašice Radničkog u zlatnoj sredini - iKragujevac


Sport

Jedan od sportskih događaja koji je obeležio 2019. godinu svakako je povratak košarkašica Radničkog u Prvu žensku ligu Srbije. Kragujevčanke su u ovu sezonu ušle sa skromnim ambicijama, prvenstveno vezanim za opstanak u ligi, ali po svemu prikazanom u dosadašnjem delu takmičenja jasno je da ova ekipa Radničkog ima potencijala i za više domete.

Nakon dvanaest odigranih kola, ekipa trenera Nenada Milovanovića nalazi se tačno na sredini prvoligaške tabele. Kako stvari trenutno stoje, Kragujevčanke su prebrinule sve brige oko opstanka u ligi, čime su ostvarile svoj prvobitno postavljeni cilj.

Uporedo sa ligaškim takmičenjem, košarkašice Radničkog beleže dobre rezultate i u Kupu Srbije, gde imaju realne šanse da se plasiraju na završni turnir.

Dakle, u kragujevačkom klubu mogu biti zadovoljni dosadašnjim učinkom, posebno ako se uzmu u obzir brojni pehovi sa povredama i neplaniranim odlascima igračica.

Završili smo 2019. godinu na petom mestu i sa tri pobede više u odnosu na ekipe koje se nalaze u zoni ispadanja, tako da smo blizu ostvarenja svog prvobitnog cilja, a to je opstanak u ligi. Imali smo nekoliko promena u sastavu i problema sa povredama i bolesnim igračicama, što je dovelo do toga da izgubimo bitnu utakmicu u Nišu. Pravili smo dobre rezultate u dosadašnjem delu sezone, a posebno bih izdvojio plasman u četvrtfinale Kupa Srbije, kao i pobedu protiv nekadašnjeg šampiona države Radivoja Koraća kod kuće, sumirao je utiske trener Radničkog Nenad Milovanović.

Iako su stekle zavidnu bodovnu zalihu koja im u velikoj meri garantuje opstanak u ligi, košarkašice Radničkog ne smeju da se previše opuste u završnici sezone.

U poslednjih šest kola nam je najverovatnije dovoljna samo još jedna pobeda kako bismo osigurali opstanak u ligi, ali to neće uopšte biti lako. U svakom slučaju, očekuju nas teške utakmice, kako kod kuće, tako i na strani, dodaje Milovanović.

PROTIV NOVOSAĐANKI ZA PROLAZ U ZAVRŠNICU KUPA

Takmičenje u Prvoj ženskoj ligi Srbije nastavlja se 18. januara, kada će Kragujevčanke gostovati Vrbas Medeli u utakmici 13. kola.
Prethodno, košarkašice Radničkog očekuje možda i najvažnija utakmica u dosadašnjem delu sezone. Naime, Kragujevčanke će u subotu od 17.30 časova na parketu hale

„Gordana Goca Bogojević“ ugostiti Novosadsku ŽKA, u utakmici četvrtfinala Kupa Srbije.

Uoči predstojeće utakmice u Radničkom imaju razloga za optimizam. Pored boljeg plasmana na prvoligaškoj tabeli, Kragujevčanke su u prvom odmeravanju snaga ove sezone dobile Novosađanke, i to u gostima sa 76:68.

Radnički je na izmaku godine pretrpeo određene promene u svom sastavu, ali i dalje ima respektabilan roster za prvoligaške standarde. Značajno je i to što kragujevački tim u svojim redovima ima nekolicinu iskusnih košarkašica, poput kapitena Jelene Prvulović, koje vrlo dobro znaju da se nose sa pritiskom ovako važnih utakmica.

Ulazimo u ovaj meč bez prevelikog opterećenja, ali se nadamo pobedi koja bi nam omogućila odlazak na završnicu Kupa Srbije. Mislim da bi to, uz opstanak u ligi, na najbolji mogući način zaokružilo ovu sezonu. ŽKA je vrlo nezgodna ekipa, koja igra dosta brzo i bez klasičnog centra, uz dosta šuteva sa spoljnih pozicija. Potrudićemo se da im ispariramo i da napadnemo njihove slabe strane, kako bismo ostvarile pobedu koja bi nam puno značila. Pozvala bih sve ljubitelje košarke da u subotu dođu u halu „Gordana Goca Bogojević“ i pruže nam podršku u borbi za plasman u polufinale Kupa Srbije, istakla je Prvulovićeva.

Napomenimo i to da je Radnički na putu do četvrtfinala najpre eliminisao lidera Druge lige Srbije, beogradski Art Basket (85:72), a potom je bio bolji od gradskog rivala Radničkog 2016 (71:49). Sa druge strane, Novosađanke su na startu kup takmičenja izbacile beogradski Radnički (53:45), a zatim i Sistem 2000 (99:41).

Jasno je, dakle, da će predstojeći duel predstavljati najjači ispit za obe ekipe u kup takmičenju, a bolja forma i prednost domaćeg terena ulogu favorita dodeljuju kragujevačkom timu. Prema propozicijama Kupa Srbije, u četvrtfinalu se igra samo jedna utakmica, čiji će pobednik obezbediti plasman na završni turnir.

 


Sportsko privredno društvo „Radnički“ doo Kragujevac
www.spdradnickikragujevac.com

 

 

 

 

 

 

 









 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu