Filip Kostić: Biću spreman, kačim zastavu Kragujevca na tribine stadiona u Beču! - iKragujevac


Sport

Bilo je pitanje da li će Filip Kostić uopšte biti na spisku igrača za poslednje dve utakmice, međutim prvotimac Hamburgera ni po koju cenu nije želeo da propusti kraj kvalifikacija.

Iako još uvek nije sto odsto spreman krilni napadač reprezentacije Srbije Filip Kostić sa osmehom na licu javio se selektoru Slavoljubu Muslinu.

Do petka i utakmice sa Austrijom, Kostić je siguran da će biti ravnopravan u konkurenciji za startnih jedanaest.

– Dobro sam, biću spreman – odmah se izjasnio Kostić, a zatim nastavio:

– Stigao sam posle utakmice u Dablinu jako umoran. Bilo je iscrpljujuće za sve nas protiv Republike Irske i nisam bio za to da počnem utakmicu za Hamburger. Razgovarao sam sa trenerom, međutim kako su nam se u međuvremenu povredili neki igrači, morao sam već u petak na teren. Telo za jedan dan nije stiglo da mi se odmori, a već sam u 15. minutu meča osećao jak bol u mišiću. Stao sam. Nisam želeo da rizikujem i dobro je da je ispalo tako.

Šta ste rekli selektoru Muslinu?

– Sad me muči mala prehlada, ali nije ništa strašno. Videćemo da li ću početi meč sa Austrijom. Mogao sam da odigram i prvenstvenu utakmicu minulog vikenda, međutim u klubu nisu želeli da rizikuju.

Prošli ste sa ovom reprezentacijom loše i dobro, kada se dođe do jednog meča, šta je konkretno u glavi?

– Osećaj je fenomenalan. Nisam bio od početka prethodnih kvalifikacija, priključio sam se negde na polovini, tako da nisam baš video mnogo ružnog na sreću. Ove godine nam ide sjajno, nemamo poraz, atmosfera je super. Ipak, nije još ništa gotovo, samo da odradimo kako treba i ove dve utakmice. Ako uspemo, ostvariće mi se najveći san, odlazak na SP.

Da li ste već na videli stadione na kojima će se igrati utakmice na SP u Rusiji?

– Jesam. Kako koji stadion „izbace“ u promociji tako pogledam. Najviše mi se svideo onaj u Krasnodaru gde je igrala Crvena zvezda. Fantastičan stadion. Igrati Mondijal je fenomenalan oseća, a posebno u Rusiji. To su naša braća.

Do sada nismo imali sreće prilikom žreba u grupama za Mondijal, da li biste voleli za rivale Nemačku, Brazil ili ipak nekog lakšeg?

– Nije važno ko je sa nama u grupi. Mi znamo koliko možemo, ne plašimo se nikoga. Imamo kvalitet – zaključio je Kostić.

Nada se i Filip Kostić da će srpskih navijača biti više u Beču, nego domaćih.

– Haos je za ulaznice. Zovu me sa svih strana.

Znači biće bar jedne zastave iz rodnog Kragujevca?

– Nadam se da će biti Kragujevčana, ovom prilikom ih pozivam da dođu i podrže reprezentaciju i protiv Gruzije. Kragujevac je uvek imao reprezentativce, tu smo sada Luka Milivojević i ja. Ako ne bude bilo ni jedne zastave iz Kragujevca naručiću ja jednu i okačiti – u šali je rekao Kostić.

(Zurnal)

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu