Plivački miting u Kragujevcu - iKragujevac


Sport

U organizaciji Plivačkog kluba Pirat, u Kragujevcu je organizovan međunarodni miting. Na zatvorenom bazenu, u svim disciplinama, takmičili su se plivači iz zemllje i inostranstva Veliki broj takmičara potvrđuje da je taj sport kod nas u usponu.

Medalja na grudima, gotovo svakog od oko 450 učesnika, jer na mitingu nastupaju najbolji. Neki su u bazen uskočili gotovo iz pelena, drugi nešto kasnije - svako ima svoju omiljenu disciplinu i pliva srcem.

Da bi se stiglo do medalje, potrebno je mnogo rada, svakodnevnih treninga i odricanja. Pored beoradskih, tim putem idu i drugi klubovi u Srbiji, koji su dobili zatvorene bazene, pa je plivački sport u usponu.

"Iz godine u godinu postižemo sve bolje i bolje rezultate", ističe Dušan Veličković iz leskovačkog Plivačkog kluba. "Ne bi bilo tako, da nemamo vredne dece, koja vredno rade i redovno dolaze na treninge."

Prema rečima Baneta Antića, iz PK Pirat - Kragujevac, počinju od školice plivanja i na kraju završavaju u takmičarskom timu.

Kruna desetogodišnjeg rada kragujevačkog Pirata su dvoje mladih reprezentativaca: Anja Stević i Nemanja Ćirić, koji smatra da je plivanje sport za sve:

"Ne moraju da se takmiče, dovoljno je samo da plivaju."

U Kragujevcu rade četiri plivačka kluba, u kojima trenira oko 1.000 mališana koji su gradu doneli, brojna priznanja i medalje.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu