SVAKA ČAST MAJSTORE: Kragujevčanin u finalu EVROPSKOG PRVENSTVA (VIDEO) - iKragujevac


Sport

Srpski atletičar Lazar Anić plasirao se u finale skoka udalj na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.


Anić je u kvalifikacijama skočio sedam metara i 98 centimetra, što je njegov novi lični rekord.

Srpski atletičar je u kvalifikacijama zauzeo drugo mesto.

Srbija je u kvalifikacijama imala još jednog predstavnika, Strahinju Jovančevića, ali on nije uspeo da izbori finale. Njegov najbolji rezultat u kvalifikacijama iznosio je sedam metara i 47 centimetra, što je bilo dovoljno za 18. mesto.

Najbolji rezultat u kvalifikacijama ostvario je Serhij Nikoforov iz Ukrajine, koji je skočio osam metara i 18 centimetra.

Srpski atletičar je bio presrećan zbog ostvarenog rezultata u skoku udalj i dodao da sutra u finalu očekuje punu "Kombank arenu".

"Dobar rezultat, srećan sam učinjenim. Do medalje u finalu samo opušteno i samo skokom", rekao je Anić kroz osmeh.

"Imaćemo šest serija, idem rasterećeno, da uživam. Očekujem prepunu Arenu. Danas je bilo polupuno, ali pred punom Arenom biće fenomenalno", dodao je Anić.

"Skok od osam metara čuvam za finale. Sada idem dobro da se odmorim i da se spremim za sutrašnje finale", rekao je Anić. On je dodao da ga je iznenadilo što pojedini takmičari, koji su po njegovom mišljenju bili favoriti, nisu izborili plasman u finale.

"Konkurencija je prilično kvalitetna. Vidim da su neki mlađi takmičari izborili plasman, a da neki favoriti nisu. To me je iznenadilo", rekao je Anić.

Finale u skoku udalj u muškoj konkurenciji na programu je u subotu.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu