Košarkaši Radničkog nastavljaju niz pobeda! - iKragujevac


Sport

Košarkaši Radničkog 1950, ostvarili su, u rezultatskom smislu, najubedljiviju pobedu na domećem parketu u tekućoj sezoni Zapadne grupe Prve regionalne lige. 

U hali „Gordana Goca Bogojević“, u meču devetog kola, savladali su Prvu petoletku iz Trstenika sa 115:75 i sa novim bodovima su samostalno zadržali čelnu poziciju na tabeli.

Oba rivala nisu mogla da računaju na sve igrače, a i u takvim okolnostima, bolje se snašao kragujevački tim. Doduše, s početka susreta, gosti su u nekoliko navrata bili u prednosti, ali su i ta vođstva bila kratkog daha.

Kako je meč odmicao, tako je prednost Radničkog bivala sve veća. Vrlo brzo je bilo jasno da se u nekoj velikoj meri neće postavljati pitanje pobednika, već se sa pažnjom pratio košgeterski duel dvojice najistaknutijih igrača. Ivan Nedeljković iz domaćeg i Milan Stašević iz gostujućeg tima, vodili su veliku borbu oko epiteta prvog strelca meča.

Prvo poluvreme su završili na podjednakim osnovama sa po 21 postignutim poenom, da bi na kraju utakmice učinak Nedeljkovića bio 32 poena, uz pet postignutih trojki, dok je Stašević meč završio sa 31 poenom i čak sedam ubačenih trojki.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu