Spalević: Marjanović uništava Radnički - iKragujevac


Sport

Burno je bilo u taboru Radničkog 1923 uoči važne utakmice sa OFK Beogradom. Kapitensku traku dobio je Lazar Rosić, tako će biti i ubuduće, s obzirom da je oduzeta najiskusnijem – Darku Spaleviću.

Vođa navale, zbog žutih kartona nije igrao protiv OFK Beograda, a oduzimanje trake usledilo je posle katastrofalnog poraza u meču sa Voždovcem (0:5).

– Ne znam razlog zbog kojeg mi je oduzeta kapitenska traka. Predsednik Milenko Marjanović ponaša se kao da je Radnički njegov privatni klub! Nisam zaslužio da se na takav način sklanjam iz ekipe i da mi se oduzima traka – kipti od besa napadač Kragujevčana.

Spalević se brzo udubio u suštinu priče:

– Za četiri godine u Radničkom, odigrao sam preko 100 utakmica, postigao 60 golova… Pa, ja sam više od Marjanovića u klubu! Uvek sam davao sve od sebe na terenu, on sa svoje pozicije nije izdvojio ni dinar za klub. Marjanović je jedini krivac za sve što se dešava i loše rezultate. Možda je poslednji čas da se izvrši njegova smena i Radnički 1923 dobije priliku da se spasi.

Protiv OFK Beograda niste igrali zbog žutog kartona na meču sa Voždovcem?

– Verovatno aludirate na predsednikove tvrdnje da sam namerno dobio karton, kako ne bih igrao protiv OFK Beograda. Čovek, jednostavno, ne zna šta priča, uvek sam igrao protiv OFK Beograda i postigao ukupno pet golova u međusobnim mečevima.

Niste prvi put u „klinču” sa predsednikom kluba?

– Zaista ne znam šta je razlog, ali od prvog dana od kada je na funkciji ima nešto protiv mene. Prethodno je oterao Željka Miloševića. Na pripremama u Antaliji nismo razgovarali, potom na poslednjim na Zlatiboru mi je zajedno sa potpredsednikom, Dražom Matićem, govorio kako sam pravi kapiten.

Nezvanično, „nanišanili” ste i funkciju u klubu?

– Za mesec dana ističe mi ugovor i normalno je da obavim razgovore sa čelnim ljudima, da vidim kakve su im namere kad sam ja u pitanju. U Kragujevcu sam već četiri godine i želeo bih da ostanem, da pomognem klubu. Spreman sam da na bilo koji način, da li kao igrač ili bilo koje drugo lice u klubu, to je ono što bih želeo da znam kroz razgovore – zaključio je Spalević.

izvor/foto: zurnal.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu