Radnički pregazio Himik - iKragujevac


Sport

Košarkaši  Radničkog ubedljivo su savladali ukrajinski Himik sa 86:68 i zadržali šanse za plasman u osminu finala Evrokupa.

Kragujevčani su prikazali fantastičnu igru i deklasirali protivnika po svim statističkim parametrima, pa konačan rezultat predstavlja pravu sliku onoga što je oko 2.000 navijača u "Jezeru" imalo prilike da gleda večeras.

Bez Stefana Jovića u timu, a sa raspoloženim Birčevićem (18p, 7sk), Marinovićem (16p, 14as i 6sk), Lešićem (15p, 3sk), Kalinićem (13p, 3sk) i Mlađanom (11p, 2sk i 3 as), Radnički je dominirao tokom većeg dela utakmice i držao dvocifrenu prednost sa više od 15 poena "viška".

Obraz gostiju pokušavao je da sačuva Met Getens koji je postigao 18 poena ali je Himik na kraju doživeo pravi debakl u "Jezeru".

Bio je ovo jedan od najubedljivijih trijumfa Radničkog u tekućoj sezoni a, što je još važnije, trijumf koji je Kragujevčanima omogućio da u poslednjem meču Last 32 faze igraju za plasman u eliminacionu rundu takmičenja.

Radnički je ovom pobedom preskočio Himik na tabeli i sada zauzima drugu poziciju sa skorom 2-3. U poslednjem kolu Radnički gostuje Albi koja je obezbedila plasman u narednu fazu takmičenja a samo trijumf vodi Radnički u Last 16 fazu.

U slučaju da puleni Miroslava Nikolića slave u Berlinu, biće nevažno da li će Strazbur ili Himik dobiti međusobni okršaj jer Kragujevčani imaju bolji međusobni učinak Francuza i Ukrajinaca pa bi sa tri pobede oni išli u eliminacionu fazu takmičenja.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu