Muta: ''Okrećemo se ABA ligi'' - iKragujevac


Sport

Posle poraza Radničkog od Albe trener Kragujevčana Miroslav Muta Nikolić izjavio je da je njegova ekipa napravila početničke greške u završnici, što ih je i koštalo pobede.

Košarkaši Radničkog propustili su sjajnu priliku da upišu prvi trijumf u okviru Last 32 faze Evrokupa. Alba je savladala Šumadince nakon produžetka iako je Radnički imao napad za pobedu u regularnom delu susreta.

"Mnogo nervozno smo ušli u utakmicu. U prvih deset minuta smo sedam lopti bacili u ruke rivalu. Da li je bilo nervoze jer je selektor Đorđević bio tu, ne znam. Neki igrači su hteli da pokažu svoj talenat, da su kandidati za reprezentaciju, pa su u toj želji možda izgoreli" izjavio je Nikolić i dodao:

''Opet smo izgubili u završnici - na početničke greške i promašene penale, kao protiv Zvezde. Protiv tih jačih ekipa moraš da ubaciš. Nisu ispoštovane kretnje crtane na tajm-autu, a tako su navikli jer nemaju to evropsko iskustvo kao Alba''.

Nikolić je nakon drugog poraza u Last 32 fazi Evrokupa poručio da njegov tim svoje snage u drugom delu sezone treba da usmeri na ABA ligu i na domaći šampionat.

 "Okrećemo se ABA ligi, ona je za nas najvažnija, a potom i domaće prvenstvo" istakao je Muta.

izvor: kkradnicki.rs  foto: beta

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu