''Srebrne'' rukometašice Radničkog na prijemu kod gradonačelnika - iKragujevac


Sport

Rukometašice Radničkog Ivana Milošević i Jovana Risović, koje su sa reprezentacijom Srbije osvojile srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu, ugostio je gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović.

- Sve vreme dok je trajalo svetsko prvenstvo digli ste Srbiju na noge, osvojeno drugo mesto na svetu je fantastičan uspeh i podstrek za sve nas. Bez obzira na teška vremena mi kao Grad daćemo punu podršku i klubu i za svakog pojedinačno da stvorimo uslove kako bi postigli još bolje rezultate, rekao je gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović, čestitajući rukometašicama veliki uspeh. Politika koju mi u sportu sprovodimo više godina sada daje rezultate. Tri naše devojke su u ekipi koja je druga na svetu i koja će na Olimpijskim igrama biti verovatno i kandidat za medalju, što je veliki značaj za Srbiju ali i za Kragujevac. Vaš uspeh je i podstrek ostalim mladim devojčicama da se bave sportom, naveo je Stevanović.

Uzimajući u obzir rezultate Kragujevčana i u ostalim sportovima, gradonačelnik je rekao da će Grad ulagati u sport najmanje kao u ovoj godini, probaćemo da poboljšamo uslove. Imaćemo reflektore na stadionu, probaćemo da nabavimo veštačku travu na jednom od pomoćnih terena, uraditi dve školske sale i napraviti bar pripreme za veliku sportsku dvoranu. To nam je cilj i ljudi iz sporta treba da računaju da, bez obzira na probleme koji će nastati u sledećoj godini, mi ćemo odvojiti bar onoliko sredstava koliko u ovoj godini. Naći ćemo način da stvorimo uslove za vrhunski sport jer to je naša politika, naš stav i naše opredeljenje, zaključio je Stevanović.

Zahvaljujući na prijemu Ivana Milošević je rekla da one još nisu svesne uspeha koje su postigle, i da su ovoga puta išle korak po korak, spremale se iz utakmice u utakmicu, jer za razliku od prošle godine, ovoga puta smo zrelije pristupili igri sa više samopouzdanja i napravile oklop koji niko nije mogao da sruši.

izvor/foto: kragujevac.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu