Pobediti Cibonu u ''Jezeru'' za miran odmor - iKragujevac


Sport

Poslednju utakmicu u 2013. godini košarkaši Radničkog odigraće na svom terenu protiv zagrebačke Cibone u ponedeljak od 20.30h. Biće to susret 14. kola ABA lige, prvi u drugom delu sezone.

Reprezentativac Radničkog Nikola Kalinić izjavio je  je da bi pobedom nad Cibonom u predstojećem susretu ekipa 'uhvatila dah' i krenula u drugi deo sezone mnogo mirnije glave.

"Za nas je ovo izuzetno važna utakmica, kao što će biti i svaka sledeća. Doveli smo sebe u nezgodan položaj. Biće veoma bitno da pobedimo u svakoj utakmici u kojoj možemo. Takva je situacija, poraz može da nas odvede u ozbiljan problem - borbu za opstanak, dok serija od dve-tri pobede može da nas odvede u sigurnu zonu. Želimo pobedu de lakše dišemo i igramo mnogo sigurnije" rekao je Kalinić.

U prvom ovosezonskom susretu Cibona je kao domaćin pretrpela poraz od Radničkog a kako na strani ima skor 3:3 Kragujevčani mogu da se nadaju novom trijumfu nad zagrepčanima.

"Veliko ime će biti u Jezeru, pozivam Kragujevčane da dođu u što većem broju da nas podrže. Pokušaćemo da obradujemo publiku pred praznike. Daćemo sve od sebe, kao i na svakoj utakmici, uz navijače, takav pristup biće dovoljan za pobedu" poručuje Kalinić.

Miloš Dimić ističe da će Kragujevčani imati priliku da pobedom završe ovu godinu.

"Cibona je veliki klub, veliko ime. Startovali smo upravo pobedom u Zagrebu, ali već posle trećeg kola vezali smo poraze, odrazilo se učešće u Evrokupu. Prilika je da to ispravimo u ponedeljak, kad dolazi Cibona, bez četvorice igrača. Sada je tu glavni igrač Šarić, on je udarna igla. Mislim da neće biti problem da zaustavimo Šarića jer imamo veći broj rotacija na toj poziciji. Ne bi trebalo da bude problema za uspeh" naglasio je Dimić.

izvor/foto: kkradnicki.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu