Muta: Druga faza Evrokupa istorijski uspeh - iKragujevac


Sport

Trener Radničkog Miroslav Muta Nikolić izjavio je da je plasman Kragujevčana u drugi krug Evrokupa "istorijski uspeh" i izrazio nadu da će tim napraviti još veći iskorak u evropskom takmičenju.

- Plašio sam se ove utakmice. To je litvanska škola, puno šutiraju trojke, igraju na mnogo poena. Tamo smo ih pobedili 97:101. Igraju bez odbrane, a ona ni nas ne krasi, ali smo večeras "zategli" odbranu i dobili jako važan meč. Ne bih da ističem pojedince, ali Kalinić je po prvi put odigrao fenomenalnu rolu. To je pravi Kalinić, reprezentativac. A imamo još jednog - Birčevića. Igrači su davali maksimum od sebe, sami su tražili izmene, dopunjavali se. Igrači su se sabrali, dali su najviše što mogu.

- Pohvaljujem publiku, bila je ona prava. Nije bilo nikakvih dobacivanja, što mi se sviđa. Svi smo želeli ovu pobedu. Ako budemo treći idemo u grupu N gde su Alba, Himik, i šesti iz grupe B Evrolige. Presrećan sam zbog pobede. Od srpskih ekipa, trenutno smo jedini koji smo prošli drugi krug. Ranije su nam zamerali što imamo mnogo stranaca. Ove godine imamo jednog, pošto je Jaru otišao, a ostalo su naša deca, neiskusna za ovo takmičenje.

- U Evropi igramo iznenađujuće dobro, momci se bore. Čestitam na ovoj istorijskoj pobedi. I prvi krug, sam plasman u Evrokup je bio takav, a ovo je šlag na torti. Momci dobro treniraju, međuljudski odnosi su fenomenalni, kao i uopšte u klubu, ali ti momci ništa ne primaju, izjavio je Muta.

izvor: kkradnicki.rs  foto: beta

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu