Istorijska šansa za Radnički danas u hali "Jezero" - iKragujevac


Sport

Nekoliko meč lopti je propušteno, ali večerašnja je i najbolja prilika da Radnički obezbedi plasman u drugu rundu Evrokupa. Kragujevčani će u „Jezeru“ (18 časova) pokušati da protiv Neptunasa, uprkos brojnim problemima koji ih muče, naprave istorijski uspeh.

Da Litvanci nisu bauk, pokazalo se i u prvom duelu koji je Radnički dobio 101:97. Zato nisu nerealna očekivanja da bi u svojoj dvorani mogao da ponovi uspeh i obezbedi treću poziciju pre poslednjeg kola i duela sa Bešiktašom u Turskoj.

- Nije potrebno nikome objašnjavati koliko je utakmica značajna, jer su Litvanci izuzetno nezgodan rival – rekao je krilni centar Sava Lešić.

Iako Neptunas nije u rangu Lijetvos Ritasa ili Žalgirisa, predstavljaju gigante litvanske škole, niko u redovima tima Miroslava Nikolića ne potcenjuje protivnika.

- Atipična su ekipa, ne možemo da razmišljamo o jednom ili dvojici igrača kao pretnji. Ne postoji konretna opasnost, jer igraju maksimalno organizovano u fazi napada, sa dosta šuteva za tri poena. Zato moramo da pripremimo odbranu na celu ekipu – smatra Lešić.

Upravo u defanzivi snažni krilni centar vidi put do pobede nad Litvancima.

- U prvoj utakmici smo protiv njih odigrali perfektno, dobili ih njihovim oružjem. Tada smo zabeležili 31 asistenciju, što je rekord Evrokupa. Pobedili smo ih u pravom revolveraškom obračunu, sve nam je polazilo za rukom.

izvor:  zurnal.rs

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu