Marjanović: Petnaest klubova je nezadovoljno suđenjem, a ne samo mi! - iKragujevac


Sport

Predsednik Fudbalskog Kluba Radnički 1923, Milenko Marjanović, povodom spornih sudijskih odluka na utakmici Radnički-Jagodina istakao da je ovo šesti meč u kome su Kragujevčani oštećeni.

 

‘ Ovo je šesti susret gde smo direktno oštećeni kada je u pitanju suđenje. Ono što nas je zabolelo je upravo to što sudija nije svirao jedanaesterac za nas u 19. minutu, da bi u 21. minutu, posle jednog starta koji je usledio posle šuta njihovog igrača, sudija dosudio penal i došlo je do nemile scene, gde su igrači po nagovoru trenera Ivančevića hteli da napuste teren.’- započeo je svoje obraćanje Marjanović.

Predsednik Radničkog 1923 u nastavku je obrazložio zašto se kod sporne situacije našao na terenu i demantovao nagađanja da je bio inicijator da se ekipa Radničkog 1923 povuče sa terena.

‘ Pošto sam video da može da nastane problem, morao sam da siđem u restriktivni prostor. Zamolio sam čoveka zaduženog za bezbednost u FK ‘Jagodina’ da me odvede do terena, da bih saopštio Ivančeviću i Spaleviću da ne smeju da napuštaju teren, jer bi došlo do velikog problema, koji bi bio posledica takvog jednog čina. Delegat Blagojević Nebojša, iz Kostolca, mi je prišao i zamolio me da napustim prostor. Ja sam mu se izvinio zbog svog postupka i objasnio da sam morao da dođem da pokušam da spasim utakmicu, jer da je došlo do prekida, siguran sam da bi bilo mnogo problema. Igrači su me poslušali i nastavili utakmicu. Međutim, gospodin delegat Nebojša Blagojević napisao je u protokolu kako sam ja došao da izvedem ekipu sa terena, što je notorna laž i sramno sa njegove strane i takvim ljudima treba zabraniti da se bave ovim poslom, jer sam ja jasno njemu saopštio zašto sam sišao na teren – da sam pokušao da spasem utakmicu i o tome sam obavestio i gospodina Vladu Kovačevića, koji je bio prisutan na utakmici. Da se zna da nikoga nisam vređao niti bilo kome šta loše rekao.’- nastavio je Marjanović.

Marjanović se zatim osvrnuo na sporne sudijske odluke na jučerašnjem meču i izrazio nezadovoljstvo suđenjem.

‘Naše primedbe na suđenje napisali smo u protokolu. Kada nam nije dosuđen penal u 19. minutu je naše krajnje nezadvoljstvo. Što se tiče penala koji je sviran za Jagodinu, da li je faul bio pre ili posle šuta, neka ocene stručnjaci. Ali je sigurno da je ovo još jedan atak Bogoljuba Stepanovića i njegovih ‘snajperista’. Poznato je da je on obećao da će FK ‘Radnički 1923’ izbaciti iz lige, zato što njegov zet Pantelić nije više u stručnom štabu ‘FK Radnički 1923’. Ono što se dešava u sudijskoj oganizaciji govori to da je 15 klubova nezadovoljno suđenjem, ne samo mi.’ – rekao je Milenko Marjanović

On je objasnio kako ne smatra da su sve sudije, kako on kaže, loše već da treba odvojiti one koji svoj posao obavljaju časno od onih koji rade ‘po zadatku’.

‘FK Radnički 1923 se zalaže da se žito odvoji od kukolja, kako u sudijskoj, tako i u fudbalskoj organizaciji. Nisu sve sudije loše. One sudije koje su časne i poštene i koje sude kako treba, treba da ostanu, a ovim drugima treba oduzeti pravo da sude. Naše nezadovoljstvo nije zbog svih sudija, zato se i zalažemo da se odvoji žito od kukolja. Apelujem na fudbalsku organizaciju da se pozabavi sudijskom organizacijom, da se dovede novo rukovodstvo, da bi se koliko-toliko spasilo prvenstvo. Ovo nije stvar pojedinaca, ovo je stvar društva, tako da ako se ne bude nešto preduzelo i značajnije uradilo, siguran sam da će proleće biti katastrofalno.’- jasan je Marjanović.

Predsednik Radničkog 1923 istakao je da u nepravdi u suđenju, koja se konstantno nanosi FK ‘Radnički 1923’, ne traži opravdanje za loš učinak Radničkog u ovom delu prvenstva. Naprotiv, smatra da je za nezadovoljavajući rezultat odgovoran Radnički, koji će svoje greške sagledati i pokušati da za njih nađe rešenje.

‘Sve ovo što ja pričam, što je zapravo stav Upravnog odbora, nije nešto čime mi opravdavamo naših samo 16 bodova. Mi imamo mnogo problema i svoje probleme unutar ćemo rešiti. Ovo nije stvar prebacivanja krivice na sudije i ljude koji su doprineli da mi imamo samo 16 bodova. Najveći deo je naša krivica, to ćemo sagledati i naći rešenje. Ali sigurno je da je ovo alarmantno stanje koje mora da se rešava.’ – zaključio je prvi čovek Radničkog 1923.

izvor/foto: fkradnicki.com

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu