Birčević: Utakmica sa Krkom je prekretnica - iKragujevac


Sport

Košarkaši Radničkog dočekuju Krku u ''Jezeru'' u subotu od 21 h, u okviru 11. kola Aba lige. Kapiten Kragujevčana Stefan Birčević istakao je da ekipa nije klonula duhom posle serije teških susreta i rezultatskih neuspeha.

- Imamo za sobom znatno teži raspored nego što nas očekuje. Pokazaćemo u narednim kolima da nismo ekipa za donji dom. U šest rundi koje slede moramo da pokažemo da smo jači tim nego što pokazuje tabela ABA lige. Utakmica sa Krkom je prekretnica, decembar može da bude mesec za povratak, najpre, ka sredini tabele, a onda i za pozitivan skor kojem težimo, izjavio je Birčević.

Povratnik na parket u redovima Šumadinaca smatra da slovenačka ekipa zaslužuje punu pažnju i koncentraciju svih 40 minuta.

- Računamo na podršku sa trbini i u subotu i u sredu. Velika je stvar za kragujevačku i srpsku košarku plasman Radničkog u drugi krug Evrokupa. Takođe i povratak ekipe u gornji deo tabele ABA lige, a onda u drugom delu sezone i borba za što viši plasman, naglasio je kapiten Radničkog.

Svoju prvu sezonu u ABA ligi ove godine beleži Birčevićev mlađi saigrač Nikola Jevtović.

- Krka je vrlo ozbiljna ekipa. Svakako ne zaslužuju da se nalaze u donjem delu tabele. Kao i mi, imali su težak raspored. A tu je i takmičenje u Evropi, jednako je opteretilo i njih i nas. Očekujem da ćemo svi zajedno, ja posebno, da pružimo bolje partije nego u Rusiji, niko nije zadovoljan tamo prikazanim. Iskupićemo se u subotu. Zadatak mi je da pružam veći doprinos ekipi, baš kao i kolegi Jankoviću. Izostanak prvog centra ne sme da se primećuje ubuduće, izjavio je Jevtović.

izvor/foto: kkradnicki.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu