Ovacije kapitenu reprezentacije futsala na oproštaju u Kragujevcu - iKragujevac


Sport

Kapiten reprezentacije Srbije se oprostio od najdražeg dresa na mestu za koje ga vežu najlepši dani u igračkoj karijeri. Španija nije imala milosti na terenu, a druga utakmica će biti odigrana večeras u Beogradu.

"Atomski mrav" srpskog futsala Vidan Bojović (34), treći strelac EP u Hrvatskoj 2012. godine, okupio je brojne prijatelje na jednom mestu. Gosti iz raznih krajeva Srbije su došli u kragujevačku dvoranu "Jezero" kako bi pozdravili jednu od najprepoznatljivijih ličnosti u istoriji reprezentacije Srbije, a najviše je bilo njegovih Ivanjičana, koji su mu spremili brojne poklone. Darovali su ga i Kragujevčani, domaćini ove utakmice, njegovi saigrači i prijatelji iz Ekonomca (sa kojima je osvojio pet titula prvaka Srbije i jedan kup naše zemlje) i Mašinca, kao i predstavnici Fudbalskog saveza Srbije. A, po završetku utakmice je dobio i dres reprezentacije Španije.

Zaslužio je to Britva za sve ono što je prikazao od prvog dana u reprezentaciji Srbije, u kojoj je od njenog formiranja sredinom prošle decenije, odnosom prema nacionalnom dresu, ali i ponašanjem van terena. Zato nije čudno što je doživeo burne ovacije po završetku utakmice i još dugo ostao na parketu kako bi ispunio želje brojnih prijatelja, koji su hteli da ovekoveče taj trenutak fotografijama sa njim.

A, rezultat je bio u drugom planu u ponedeljak uveče u Kragujevcu. Na terenu je dominirala Španija, aktuelni prvak Evrope i vicešampion sveta, koja nije došla u Srbiju u najjačem sastavu, ali je i aktuelni bio dovoljan za ubedljivu pobedu - 6:1. Golove za "crvenu furiju" su dali Pola u 10, Migelin u 20, Raul Kampos u 20. i 33, Rafa Usin u 37 i Kintela u 40. minutu, dok je jedini strelac za "orlove" bio Kocić u 15. minutu.

Druga utakmica između Srbije i Španije biće odigrana večeras od 19 časova u novobeogradskoj "Hali sportova", a ulaz je besplatan. 

Izvor: Vesti online

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu