Muta: Jaru pobegao u Ameriku zbog majke - iKragujevac


Sport

Trener Radničkog Miroslav Muta Nikolić potvrdio je da je Muftau Jaru pobegao u Ameriku, jer je igraču nedostajala majka.

Radnički je pre dva dana suspendovao najboljeg igrača zbog teške povrede klupske discipline.

"Apsolutno nikakvih sukoba sa njim nije bilo, nije bilo konflikta nikakve vrste. Poslednjih mesec dana hteo je da ide kući, govorio da pati ovde, da mu je bolesna majka. Juče smo saznali da je pobegao i otišao u Ameriku, a da se nikome nije javio. Spakovao se, uzeo taksi i otišao. Nije se ni pozdravio, iz čista mira", rekao je Nikolić i dodao:

"Tražio je da ode za stalno. Da je tražio odsustvo zbog bolesne majke, sigurno bih ga pustio. Međutim, on je hteo da ode, da raskine ugovor, ali nikakvog osnova za tako nešto nije imao. Znali smo da će, posle dobrih partija po dolasku u Kragujevac, mnogo klubova hteti da ga uzme, zbog čega smo ga i isplaćivali do poslednjeg dogovorenog iznosa. Suspendovali smo ga, o svemu obavestili FIBA".

Trener Kragujevčana kaže da ne očekuje da se Jaru vrati u Kragujevac.

"Menadžeri su tražili da ga pustimo u neki drugi klub, ali nisam dao. Ne znam da li su mu menadžeri napunili glavu ili ne, ali ugovor nije jednosmeran. Ne može da se poštuje samo želja i interes jedne strane, već dogovoreno. Ako je klub ispunio obaveze prema igraču, on takođe mora svoje. Ne mogu da nađem zamerku na njegovo ponašanje dok je bio tu. Ne gajim nadu da bi mogao da se vrati", zaključio je Nikolić.

izvor: zurnal.rs   foto: beta

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu