Radnički šokirao Pro Reko i došao na korak od plasmana u Ligu šampiona - iKragujevac


Sport

Kragujevački vaterpolisti se plasirali u poslednje kolo kvalifikacija za elitno takmičenje iznenađujućom pobedom nad slavnim timom iz Đenove u njegovom bazenu.

Posle Crvene zvezde i vaterpolisti Radničkog su nastavili pohod ka plasmanu u Ligu šampiona. Kragujevčani su se plasirali u poslednju fazu kvalifikacija za elitno takmičenje, pošto su večeras u Đenovi u drugom kolu C grupe savladali domaćina, čuveni Pro Reko sa 12:10 (2:1, 4:3, 2:3, 4:3).

Najefikasniji u velikoj pobedi Kragujevčana bio je Boris Zloković sa tri pogotka, dok se Filip Filipović dva puta upisao u strelce. Ekipi Radničkog to je bila druga pobeda na turniru, pošto je juče bila ubedljiva protiv Budve.

Kragujevčani su u meč ušli oslaljeni neigranjem Slavka Gaka, kome je u poslednjoj četvrtini meča sa Budvom pukla bubna opna, pa će morati da pauzira narednih 15-ak dana.

“I pre utakmice sam rekao da sazrevamo kroz utakmice sa ovakvim rivalima. Uspeli smo da zadržimo disciplinu. I pored nekih grešaka koje su normalne na velikim utakmicama, nismo padali. Evidentno je da Reko ima 13 igrača koji igraju i da je teško držati ritam, pogotovo zbog izostanka Gaka. Moram da istaknem da bez obzira na veliku pobedu nismo završili turnir, jer će ekipa Mladosti pokušati da nas iznenadi”, rekao je trener Radničkog Dejan Jovović.

Radnički će sutra u poslednjem kolu C grupe kvalifikacija igrati protiv zagrebačke Mladosti, a taj meč počinje u 12 sati. Kragujevčani imaju motiv da pobedom i osvajanjem prvog mesta u grupi obezbede lakšeg rivala u poslednjem kolu kvalifikacija, dok Zagrepčanima gori pod nogama i samo im pobeda igra u borbi za dalji plasman.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu