Muta: Država ''ne vidi'' Radnički od Partizana i Zvezde? - iKragujevac


Sport

Šef struke Radničkog  Miroslav Muta Nikolić izjavio je  da je klub u teškoj finansijskoj situaciji, da bi bilo poželjno da država pomogne i Kragujevčane, a ne samo Partizan i Zvezdu.

Muta podseća da Radnički i dalje nema nikakvu pomoć države. 

''Nikakvu podršku države nemamo, iako i mi predstavljamo Srbiju. Uz jaku regionalnu ligu, i mi se takmičimo u Evropi. U Evrokupu smo, posle Evrolige to je drugo takmičenje po značaju.

Zato mi smeta što nam država ne pomaže, konkretno premijer Dačić i vicepremijer Vučić, koji se pitaju. Oni su pomogli Partizanu i Zvezdi, a mi, naravno, ne tražimo istu pomoć, već znatno manji deo, čisto da narod vidi da smo i mi predstavnici Srbije'', istakao je Nikolić.

S tim u vezi, iskusni stručnjak poručuje da ''nije Srbija samo Beograd'', iako nema ništa protiv što su Partizan i Zvezda dobili određenu pomoć.

''Igra se košarka, kao i drugi sportovi, i van glavnog grada. Jesu Partizan i Zvezda institucije, igraju Evroligu i svaka im čast na tome. Uvek sam bio za to da naša dva tima igraju u tom takmičenju, a nadam se da će predstavljati našu košarku u što boljem svetlu'', dodao je trener Radničkog, koji ipak veruje da će i njegov klub dobiti kakvu-takvu pomoć.

A kad su u pitanju ambicije Kragujevčana u novoj sezoni, Nikolić podseća da je ekipa tokom leta doživela velike kadrovske promene, da je po imenima slabija od prošlogodišnje, ali i naglašava da to ne mora ništa da znači.

''Tražiću od igrača samo da se bore i da budu koncentrisani u svakoj utakmici, a ne mogu sada da procenim koje ćemo mesto zauzeti na kraju. Želim da naši mladi igrači pokažu sav svoj talenat i kad odu odavde da Radnički bude njihova jaka referenca. Mi smo lansirali MVP igrače u regionu, posle toga je njima bilo mesto u drugim ekipama, a nama ostaje da ponovo "pravimo" igrače'', zaključio je Nikolić.

izvor: kkradnicki.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu