Radnički ne preti Ciboni - iKragujevac


Sport

Pojačanja Radničkog Marko Marinović i Nikola Kalinić spremni su za gostovanje Ciboni, na startu ABA lige, a pred duel sa zagrepčanima obijica obećavaju borbenost i ne prete favorizovanom domaćinu.

"Očekuje nas velika borba. Ne možemo da 'pretimo' ekipi kao što je Cibona, ali idemo tamo kao ekipa koja nema šta da izgubi, a možemo mnogo da dobijemo ukoliko pobedimo. Biće to dobra utakmica, eventualna pobeda bila bi sjajno otvaranje sezone, voleo bih da tako krenemo" rekao je pred polazak u Zagreb Marko Marinović.

Sa Marinovićem se složio i Nikola Kalinić koji se još uvek nalazi u fazi adaptacije na novu sredinu. Reprezentativac Srbije priključio se ekipi tek početkom prethodne nedelje ali se nada da će već u Zagrebu uspeti da da svoj doprinos u igri.

"Vidi se da nam fali još uigravanja na treninzima. Dajemo sve od sebe da se što bolje upoznamo na terenu i da se dobro spremimo za utakmicu. Uvek je prva utakmica najteža, a znamo kakva su gostovanja u Hrvatskoj, sveukupno, a posebno u Zagrebu. Mlada smo ekipa koje može da igra brze napade, kontranapade, da stvara prilike za lake poene. Kao mlad sastav imamo energiju i za jaku odbranu. To treba da nam bude glavna opcija za uspeh" ističe Kalinić.

Šumadinci prvi meč u ABA ligi igraju u subotu od 17 časova u Zagrebu a premijera u hali "Jezero" zakazana je za utorak, 8. oktobar, kada u Kragujevac stiže ekipa Širokog.

izvor: kkradnicki.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu