Čavić napravio drim tim - iKragujevac


Sport

Najbolji srpski plivač svih vremena odlučio je da oformi ozbiljnu takmičarsku ekipu. Olimpijski vicešampion, višestruki evropski i svetski šampion za “Sportski žurnal” je govorio o svom projektu.

Ko su novi članovi Plivačkog kluba „Akademija Milorad Čavić“?

– Najzvučnije ime je Čaba Silađi, nekadašnji juniorski šampion Evrope i bronzani na 50 prsno sa kontinentalnog šampionata u malim bazenima u Istanbulu 2009. godine . Pored njega tu su državna rekorderka na 100 i 200 delfin Tijana Vukanović, talentovani prsaš Dimitrije Mladenović, kao i Turčin Omer Aslanoglu, čija je specijalnost disciplina 50 prsno. Trener je mladi Sebastijan Higl, koji je Nađu Higl odveo do svetskog zlata na 200 prsno u Rimu 2009. godine. Iz Amerike je došao Džef Natalizio, stručnjak za suvi trening. Naravno sve se odvija pod mojim nadzorom – kaže Milorad Čavić.

Po čemu se rad u vašem klubu razlikuje od rada u ostalim srpskim klubovima?

– Cela poenta je da smo totalno drugačiji od drugih. Koristimo neke savremene stručne metode iz Sjedinjenih Američkih Država. Cilj je da svaki plivač zna zbog čega nešto radi. Želim da se tokom treninga više umore psihički nego fizički. Da razmišljaju zbog čega izvode neki pokret. Za svakog pojedinca postoji poseban program po kojem trenira u vodi i na suvom. Imamo sjajne uslove, imamo znanje i stvaramo pozitivnu atmosferu. Ako budemo radili zajedno očekujem da će uskoro kod svih plivača biti vidan napredak.

Izvor: zurnal.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu