Novi dom za bolji život (FOTO) - iKragujevac


Politika

Fondacija „Dragica Nikolić“ donirala ja izgradnju montažne kuće od 72 m2 porodici Gligorijević iz sela Grgure u opštini Blace.

Porodica Gligorijević ima troje dece od 15, 12 i 11 godina koji žive sa ocem i bakom u teškim uslovima.

Opština Blace je donirala temelje, firma „Iva Invest“ nadstrešnicu, a nameštaj za kuću firma „Forma Ideale“.

Nova i lepo opremljena kuća najviše je obradovala najmlađe članove porodice Gligorijević. Donatorima se zahvalio, dirljivim govorom, petnaestogodišnji Luka:

„Dragi gosti i prijatelji moje porodice, porodice Gligorijević iz Manastira, želim da vas pozdravim i zahvalim vam se na prisustvu. Nisam siguran da ću moći rečima da opišem kako se trenutno osećam, jer su mi emocije pomešane, a u glavi se smenjuju slike iz mog života.U jednom trenutku vidim uzak, blatnjav, krivudav putić kroz borovu šumu, kilometrima udaljen od najbližeg asfaltiranog. Putić koji vodi do male, oronule kućice u Manastiru u kojoj živi moja porodica: moj otac, sestre, baba i ja.

Nepregledne šume, polja, brda oko nje. Milina za oči, muka za život. Svaki pašnjak dobro poznat, svaki grumen zemlje dotaknut, svaki kamenčić pomeren, svaki zalogaj teškim radom i znojem zarađen. Vidim svoje sestre, žuljevi od rada na njihovim rukama mnogo više bole od mojih a svaki njihov izmamljen osmeh daje novu snagu. Setih se povećeg kamena pokraj puta gde me je otac, ne tako davno, našao polusmrznutog u snegu. Vidim ga i kako probija snežne smetove i uklanja borova stabla i grane kako bi proširio puteljak kojim svakodnevno moje sestre i ja prolazimo na putu od škole do kuće, ne bi li nas na taj način zaštitio od opasnosti koja u svakom momentu vreba.

Ali prazna šaka najače se zgrči u pesnicu i ceo život je borba! Odlučio sam da tu ostanem! I onda kao u bajci vidim lice predsednika Republike, Tomislava Nikolića, koji stoji na čelu kolone svih onih koji počinju da pružaju podršku i pomoć.

Rezultat toga je širok, dobro izgrađen put, koji sada vodi do nove kuće, sagrađene od strane Fondacije „Dragica Nikolić“, na parceli moga oca u Manastiru, koja sija na vrelom letnjem suncu i meni izgleda kao najlepši i najveći dvorac. Vidim srećne sestre, oca, babu!“

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu