Predstava „Ženski razgovori“ ponovo izvedena pred kragujevačkom publikom - iKragujevac


Kultura
Višedecenijska hit predstava „Ženski razgovori“ ponovo je izvedena pred kragujevačkom publikom.

Urnebesna komedija rađena prema tekstu Duška Radovića, u kojoj igraju vrhunski srpski glumci, gostovala je u Pozorištu za decu i mlade.

Svetlana Bojković, Vesna Čipčić i Milan Caci Mihailović pobrali su, kao i prilikom svakog izvođenja, ovacije. Zbog velikog interesovanja, odigrane su dve predstave.

Od premijere, pre skoro četiri decenije, predstava „Ženski razgovori“ uspešno puni dvorane, zabavlja ansambl, ali i publiku.

Urnebesna komedija publiku izvodi iz sale nasmejanu do suza.

Smenjuju se gradovi i ljudi, ali osećaj čiste radosti i zadovoljstva ostaje nepromenjen.

Tajna kultne predstave ne leži samo u vanvremenskom tekstu, već što svaki put Svetlana Bojković, Vesna Čipčić i Milan Caci Mihailović, na scenu izlaze kao da je prvi put igraju.

Taj univerzalni osećaj dobrog raspoloženja ne napušta ni gledaoce, ni glumce.

Prva scenska adaptacija priča „Ženski razgovori“ urađena je još 1972. Iste godine emitovana je istoimena televizijska serija i odigrana predstava u Srpskom narodnom pozorištu.

Predstava i danas živi, a knjiga Duška Radovića je doživela 20 izdanja. Ironična, ali dobrodušna priča, oslikana kroz maestralnu glumu vrhunskih glumaca, decenijama ne gubi na svežini, ali ni na aktuelnosti.

Dva sveta potpuno različita, enigmatična, večno generalizovana podela na „mi“ i „vi“ inspirisali su Duška Radovića za knjigu „Ženski razgovori“, komičnu zbirku kratkih priča o muškarcima i ženama.

Muškarce muči pitanje – šta žene žele? Uspeli su da se slože, da žena može samo da voli ili ne voli.

Na drugoj strani, žene potpuno razumeju muški svet. NJih razmišljanje o tome šta muškarci žele nimalo ne muči – one to već znaju.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu