U Kragujevcu sinoć počeo 5. Estam festival - iKragujevac


Kultura
Nastupom multikulturalnog sastava Boi Akih i muzičara Severne makedonije okupljenih u Ski trio, u Kragujevcu je otvoren peti Međunarodni muzički festival Estam.

Organizator trodnevnog festivala je kragujevački Studentski kulturni centar, a program se ove godine održava pod sloganom „Uzemljeni svemir“.

Na ovogodišnjem Estam festivalu, koji se u Kragujevcu održava od 12. do 14. avgusta, učestvuju muzičari sa Kube, Molučkih ostrva u Indoneziji, iz Kolandije, Gvineje, Mađarske, Severne Makedonije i Srbije.

Festival su otvorile zvede iz Holandije, bend koji postoji više od 50 godina i koji kombinuje moderan džez i improvizovanu muziku sa tradicionalnom muzikom čitavog sveta.

Drugo veče je rezervisano za kubansku violončelistkinju i pevačica Anu Karlu Mazu, dok koncertni program zatvara beogradski Tapan.

U edukativnom delu Estama, organizuju se radionice tradicionalnog pevanja sa poznatom umetnicom, izvođačem i pedagogom koji ima zavidnu karijeru i ogromno internacionalno iskustvo, Svetlanom Spajić.

Zbog najavljenih vremenskih nepogoda, programi su iz Velikog parka preseljeni u prostor kragujevačkog Studentskog kulturnog centra, a ulaz se ne naplaćuje.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu