Koncert pijanistkinje Mine Mijović u Prvoj gimnaziji - iKragujevac


Kultura

U subotu, 4. novembra od 20 sati, u sali Prve kragujevačke gimnazije nastupiće mlada pijanistkinja Mina Mijović, Kragujevčanka koja posle dužeg vremena opet nastupa u rodnom gradu. Na programu su dela Lista, Baha, Betovena, Skrjabina, Mijovića, a ulaz je slobodan. Koncert se održava u okviru Koncertne sezone Muzičkog centra Kragujevac.

Mina Mijović je u Kragujevcu završila Muzičku školu “Dr Miloje Milojević”, sa 14 godina je upisala Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu, gde je zavšila i master studije u svojoj 19. godini. Nastupala je širom Srbije, u LJubljanskoj filharmoniji, Sankt Petersburgu, a sada radi u SAD, kao asistent na klavirskom odseku Univerziteta Južna Florida u Tampi.

Mina Mijović je 2015. godine proglašena za najboljeg mladog interpretatora klasične muzike na Floridi. Prošle godine je pobedila na takmičenju “Young artist competition”, u organizaciji simfonijskog orkestra u Tampi, sa kojim je posle toga imala tri solistička koncerta. Zatim je usledila koncertna turneja u Italiji, Holandiji, Nemačkoj, Španiji, Estoniji, da bi svojom virtuoznošću obeležila i niz prolećnih koncerata simfonijskog orkestra “Tampa bej” ove godine.

Sada je ponovo stigla u svoj rodni grad i podsetiće Kragujevčane na svoju virtuoznost, ali i na druge talente koje je naš grad iznedrio.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu