SVE JE SPREMNO: Počinje Noć istraživača u Kragujevcu (FOTO) - iKragujevac


Kultura

Tradicionalna manifestacija „Noć istraživača“ održava se danas u Kragujevcu, od 17 do 22 sata, na Đačkom trgu i u ulici Branka Radičevića. Pored Kragujevca, ova manifestacija će biti održana u još 10 gradova u Srbiji i 250 gradova širom Evrope. Centralna tema ovogodišnje „Noći istraživača“ je „Migracije i putevi“.

Evropska noć istraživača je događaj posvećen popularizaciji nauke i učenju kroz zabavu. Ovo je jedinstvena prilika da se upoznaju istraživači, da se sa njima razgovara i sazna šta oni zaista čine za društvo, na jedan interaktivan način. Veliki broj eksperimenata, naučno-popularizovanih predavanja, aktivnosti za decu, poseta istraživačkim laboratorijama, naučnih kvizova, igara, takmičenja sa istraživačima, je ono što očekuje posetioce na samoj noći.

Noć evropskih istraživača se održava svake godine širom Evrope poslednjeg petka u septembru. Noć istraživača je podržana od strane Evropske komisije u okviru Marija Sklodovska-Kiri akcije, koji predstavlja program Evropske unije za jačanje evropske istraživačke karijere.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu