"SREĆA PRATI HRABRE" - Joakimfest i 8 predstava u Kragujevcu - iKragujevac


Kultura

Joakiminterfest, 11. po redu, biće održan od 7. do 15. oktobra u Kragujevcu. Selektor Željko Jovanović odabrao je 8 kvalitetnih predstava. Iako je ove godine izostala podrška Ministarstva kulture, publika u Kragujevcu imaće prilike da odgleda vrhunske predstave. 

Ovogodišnji festival čiji je podnaslov,,Sreća prati hrabre,, potvrđuje da tako zaista i jeste. U godini kada je potpuno izostala podrška Ministarstva kulture bilo je pitanje da li će Kragujevac uspeti da sačuva ovu tradicionalnu kulturnu manifestaciju.

Ipak i pored finansijskih poteškoća, publika će uz pomoć grada i ove godine uživati u kvalitetnim predstavama i pratećem programu.

U predstavama koje je odabrao selektor i koje su svojevrstan pečat vremena u kome živimo, glume i poznata glumačka imena poput Voje Brajovića, Sergeja Trifunovića, Mirjane Karanović, kao i glumci iz regiona. Kako kaže selektor Željko Jovanović, posebna karakteristika ovogodišnjeg Joakim Interfesta su mladi autori, naročito pisci i reditelji, čiji pogled na svet, na određeni način, obavezuje i upozorava.


U pratećem delu programa uvedena je novina. Biće organzovano „Veče u čast glumca“, pa će 13. oktobra na maloj sceni teatra biti upriličen razgovor sa glumicom Ljiljanom Stjepanović, nakon čega će ona u Pozorištu za decu odigrati predstavu kruševačkog pozorišta „Lepotica Linejna".

Takođe, u okviru pratećeg programa biće izloženi pozorišni plakati.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu