Mali likovni salon: Izložba "Slova" - iKragujevac


Kultura

U četvrtak, 5. septembra, u 19 sati, u Malom likovnom salonu biće otvorena izložba pod nazivom „Slova“, Bratislava Milenkovića, ilustratora i grafičkog dizajnera iz Beograda. Organizator izložbe je Narodni muzej u Kragujevcu.

Izložbu čini 30 ilustrativnih ćiriličnih slova, nastalih ispitivanjem odnosa ilustracije i tipografije u okviru jednog slovnog znaka.

Bratislav Milenković se školovao na Fakultetu primenjenih umetnosti i Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Iskustvo je sticao i radeći kao art direktor u agenciji Popular Bruketa & Živić, zatim kao freelance ilustrator. Sa Nemanjom Jehličkom i Nikolom Zmajevićem osnovao je Lorem Ipsum studio sa fokusom na dizajn i ilustraciju. Radi na velikim projektima za domaće i inostrane klijente, objavljuje radove u brojnim publikacijama i izlaže u zemlji i inostranstvu. Među njegove klijente spadaju i Wired magazin UK, Cap& Design magazin SWE, Computer Arts magazin UK, Muzej savremene umetnosti i Narodni muzej u Beogradu, Mikser festival, Centar za arhitekturu, BEMUS festival, B-Tum USA, Trip vodič kroz Beograd itd.

Izložba će biti otvorena do 15. oktobra.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu