Budućnost je stigla: Ruka kao tablet [Video] - iKragujevac


IT

Francuski dizajneri rade na narukvici koja projektuje sadržaj sa pametnog telefona na vašu ruku. Video-snimak koji pokazuje kako narukvica funkcioniše, pogledalo je na Jutjubu više od 4,2 miliona ljudi.

Narukvica "Circet", koja se aktivira okretanjem zgloba, opremljena je memorijskom karticom, procesorom, akcelerometrom, mikro-USB portom, Wi-Fi i blututom.

Interfejs se projektuje na korisnikovu ruku, a kada stavite prst bilo gde na interfejsu aktivirate jedan od senzora, koji šalje informaciju nazad u procesor u narukvici.

"Čitajte mejlove, igrajte omiljene igre, odgovarajte na pozive, proveravajte vreme i pronađite pravi put. Uradite šta god hoćete na svojoj ruci", kažu dizajneri ovog projekta.

Ukoliko uspešno prikupe novac, planira se da narukvica "Circet" bude dostupna u 10 boja i u dve verzije različitog memorijskog kapaciteta 16 i 32 gigabajta.

Kompanija očekuje da će narukvicu spremiti za tržište za 18 meseci, a koštaće 400 dolara. Prvi prototip bi trebalo da bude spreman krajem decembra.

{youtube}9J7GpVQCfms{/youtube}

Izvor: rts

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu