ŽRTVA LEDENOG TALASA: Starac izašao u papučama, pronađen mrtav u smetovima - iKragujevac


Hronika

Meštani Malošišta kod Niša, šokirani su smrću komšije iz sela V. M. (75), koji je pronađen mrtav u smetovima na poljskom putu dan nakon što je policiji prijavljen njegov nestanak. Prvi nalazi pokazuju da je V. M. umro od smrzavanja i da nema drugih sumnjivih okolnosti.

Nesrećni čovek je bolovao od senilne demencije, bolesti koja pogađa stariju populaciju i usled koje dolazi do slabljenja pamćenja ali i vidno prostorne orijentacije, što je u njegovom slučaju verovatno i bilo pogubno.

Članovi porodice prijavili su nestanak V. M. 26.februara, u večernjim satima, oko 19.50 časova, a on je pronađen mrtav narednog jutra na poljskom putu, na mestu zvanom “Zbirište”.

Pretpostavlja se da je V. M. izašao iz kuće a da onda, dezorijentisan, nije uspeo da nađe put nazad pa je nastradao jer nije bio adekvato obučen.

Pošao je od svoje kuće naviše, gde je selo nekad bilo. Bio je u papučama, kaže komšija iz sela Ratko Jovanović. Zorica Mitić (85), kaže da je V.M. verovatno krenuo do starog sela, gde su nekada živeli meštani Malošišta.

- Znam da je bio je bolestan. I ranije je pričao, “ovo nije moja kuća, idem u staro selo, tamo je moja kuća”. Verovatno je tamo pošao, jer je “Zbirište” na putu do starog sela u kojem su do danas ostale samo tri, četiri kuće - priča starica.

Potraga za nestalim čovekom, okončana je narednog jutra kada je u smetovima nađeno njegovo telo.

- Video sam petoro meštana kako su proneli njegovo telo u ćebetu - kaže komšija iz sela Ž.A.

Ustanovljeno je da je V.M. preminuo usled smrzavanja a nikakve druge sumnjive okolnosti nisu uočene.

Članovi porodice nastradalog čoveka nisu želeli da daju izjave za medije.

V.M. je sahranjen u sredu na lokalnom groblju.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu