Miss Srbije Anja Radić : Humanost, obrazovanje i promocija pravih vrednosti su cilj ove krune - iKragujevac


Zabava

“ Sve o čemu sam maštala kao mala se i ostvaruje. Moram priznati da, kada su pročitali moje ime , od šoka nisam znala kako da reagujem. Suze su mi tekle niz lice i samo sam euforično podigla ruke. Uvek će mi taj 27. januar biti jedan od posebnijih dana u životu, ističe na početku razgovora za naš portal Anja Radić, aktuelna Miss Srbije. Beograđanka Anja Radić ponela je titulu miss Srbije na nedavno održanom takmičenju u Egiptu, a ova lepa brineta ima tek 21 godinu, a studira Fakultet za projektni i inovacioni menadžment i smatra da su znanje i obrazovanje neophodni za svakoga, pa i za misicu.

Tokom januara održan je izbor za Miss Srbije 2021. u Šarm El Šeiku, kada je za najlepšu devojku Srbije izabrana Anja Radić.

-Prvi put da je izbor održan van naše zemlje, upravo u Egiptu u Sharm El Sheiku. Razlog tome je pandemija. Pripremali smo se šest meseci unazad. Izlišno mi je da ponavljam koliku istrajnost zahtevaju pripreme.Obaveze kreću već od 6 ujutru sa jutarnjim treningom, thai ciem, jogom , snimanjima, kao i predavanjima. To je jedna velika škola, kako i poslovna tako i životna.Pored raznih radionica, usmeravaju nas ka duhovnom razvijanju.

Pored titule najlepše, proglašena si I za miss bikini? Stalno se pominje fotka u crnom bikiniju sa šeširom na glavi, koliko si lajkova dobila za pomenutu fotku?

-Imali smo mini takmičenja , jedno od njih je Miss bikini na kom sam pobedila. Svaka devojka je divna na svoj način, bitna je energija kojom zračite. Ne pratim brojke na društvenim mrežam, ali se itekako trudim da kačim kvalitetan sadržaj.

Imaš tek dvadeset godina, koliko je ovo podsticaj za dalju životnu I profesionalnu karijeru?

.Znatiželjna sam osoba, pored projektnog menadžmenta, zanimaju me i mediji , marketing,  gluma, kuvanje. Kada god imam vremena , koristim ga istraživanjem o nekim temama koje mene interesuju.Titula je itekako odskočna daska, a najvažnija stvar koju sam naučila u svom poslu jeste istrajnost.

IMG_7262.jpeg

Primer si da su dobitna kombinacija, spoj lepote I uma, student si Fakulteta za projektni I inovacioni menadžment, kako napreduju studije?

-Baš kao što je Oskar Vajld rekao „Lepota traje samo par momenata ako nemate čime da pokrijete tu znatiželju.” Druga godina sam fakulteta za Projektni i inovacioni menadžment i IT. Iako je jako teško uskladiti obaveze i studije,sa dobrom organizacijom može sve. Imam neverovatan tim iza sebe koji me priprema za svetsko takmičenje, a u slobodno vreme se fokusiram na ispite.

O čemu si maštala u detinjstvu?

-Nikad nisam mogla da se opredelim za jednu profesiju, ali se sećam kada sam imala 6,7 godina, prolazila sam pored televizora gde je bio svetski izbor za Miss. Samo sam rekla ovo ću jednog dana biti ja. Prošlo je mnogo od tada, na to sam i zaboravila, ali eto kako je život nepredvidiv, upravo me je na taj put naveo. Svi smo mi maštali o uspehu, ali ne na  način na koji ga danas društvo percepira. Novac je postao religija,a ljudi su te neopipljive vrednosti zaboravili.Negujte mir i zapamtite “Ljubav će spasiti svet”.

Kada si se zaiinteresovala za modeling, sećaš li se prvog kastinga na kojem si učlestovala?

-Interesovanje za modeling sam dobila oko svoje 15,16 godine. I dalje se sećam svog prvog kastinga. Imam tu sreću da imam odličnu genetiku, te sam se u ulozi modela odlično snalazila. Nakon nekog vremena shvatila sam da me moda zanima, ali da modeling , kao takav, nije jedina profesija u kojoj želim da se ostvarim. Smatram da imam još mnogo stvari da ponudim i kažem svetu.

Jesi li oduvek verovala da ćeš jednog dana postati najlepša Srpkinja?

-Nikada nisam razmišljala o tome na taj način. Moj neki životni put se vrteo oko altruizma i kompletiranja svoje ličnosti. Svaka finalistkinja je dobila stipendiju za kompletno školovanje i to je ono što me je osvojilo na prvu loptu. Kada sam se upoznala sa pravom ulogom Miss, tek tada sam shvatila da je to nešto što bih iskoristila kako bih promovisala ono u šta verujem.

IMG_2879.jpeg

 

Pored lepote, šta još smatraš naročito važnim?

-Duhovnu lepotu. Danas mladi nemaju želju za usavršavanjem na tom polju, jer su toliko fokusirani na nametnuti sistem. Znate kako kažu, ne možemo promeniti druge, ali možemo sebe.Ja cenim čistinu, lepotu, umetnost i trudim se da budem nežna prema svetu oko sebe.

Ima li zdrave konkurencije među devojkama koje se nađu na takmičenju za najlepšu?

-Uvek ima, ali sve je u redu, dok  je u nekim granicama normale. Uvek vlada divna energija među devojkama i drago mi je što sam i kroz taj svet uspela da upoznam divne ljude koji su mi danas prijatelji

Čega sve moraš da se odrekneš kada su takmičenja u lepoti u pitanju?

Kao Miss , najvažnija stvar koje sam se morala odreći je vreme. Imam manje vremena za bliske ljude, za sebe, ali kako sam malo pre pomenula kada je dobra organizacija može se sve. Sve ostalo je manje važno , jer kada nešto volite, ništa vam nije teško.

Imaš li poseban jelovnik ili nekada sebi daš oduška , pa pojedeš I nešto nezdravo?

-Trudim se da vodim računa.Treniram, ali i volim da kuvam, a posebno da dekorišem. Najviše spremam paste, a kada to zamiriše, nemoguće je da ne probam.

Imaš li uzor u nekoj svetskoj lepotici?

-Nikada nisam imala uzore, ali eto neko koga smatram idealnim za uzora , jeste Novak Đoković. Kada je moda i gluma u pitanju, mogla bih svakako da kažem Monika Beluči

Po tvom mišljenju, ko bi sa naše javne scene poneo titulu najkomleksnije oosbe , spoj lepote, talenta, pameti?

-Neke osobe , koje su mi izuzetno drage su Sloboda Mićalović i Ivana Španović. Primeri da se prirodna lepota I unutrašnji kvalitet I dalje cene.

Čime se baviš u slobodnom vremenu da bi ostala u formi?

-Idem u teretanu, a kada je lepo vreme volim sa svojim prijateljima da vozim rolere, igram odbojku. Obožavam sport i trudim se da sve ispratim. Moj cilj je da  promovišem zdrav život.

Koliko su bitne društvene mreže u poslu kojim se baviš?

Društvene mreže su bitne kako i u mom poslu , tako i za skoro svaki posao u današnje vreme. Kao i za sve u životu, nabitnija je ravnoteža.Smatram da su itekako korisne, ako se koriste na pravi način.

Kada i gde se održava izbor za Miss sveta?

-Mesto i dalje nije poznato , ali Miss World će se održati u decembru. Samo takmičenje traje mesec dana, a kada budem imala više informacija , obavestiću vas.

Imaš li neka očekivanja?

-Ne volim da očekujem bilo šta u životu i zahvalna sam na svemu što imam.Ono što mogu da kažem je da imam mnogo vere i da ću dati sve od sebe.

Kako se pripremaš za svetski izbor, imaš li neki ustaljeni plan, moraš li da ovladaš nekim novim veštinama?

-Miss World se sastoji iz više kategorija - takmičenja poput sporta, znanja, talenta, izgleda itd. Miss mora biti neko ko može pričati o bitnim pitanjima na globalnom nivou. Pored studija, kampanja i humanitarnih akcija, ja spremam talenat i usavršavam sebe kako bih Srbiju predstavila na što bolji način.

Koliko ti se novih prostora otvorilo nakon pobede u Egiptu?

-Sama kruna itekako ima privilegije, ali ono najvažnije što je donela jeste što zajedno sa kompanijom MISSYU pomažem onima kojima je to najporebnije na nekom višem nivou. 

Tvoji budući planovi su …

-Moj sledeći cilj je Miss sveta. Niko ne zna šta će sutra biti, ali kada budem dala krunu svojoj naslednici , fokusiraću se završetak studija i pronalaženje u svojim interesovanjima. Pomenula sam već da volim  medije, marketing, glumu , pa i kuvanje i volela bih da neke od tih stvari ukloplim.

Autor: Mario Badjuk

Foto: Privatna arhiva

 

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu