Zejna Murkić : “ Konstrakta je posebna I mislim da će pobediti u Torinu” - iKragujevac


Zabava
Finalistkinja nacionalnog izbora za našeg predstavnika Srbije na Evrosongu, pevačica egzotične lepote I talenta Zejna Murkić, bivša pevačica grupe “Luna”ističe da je doživela svoja tri minuta slave napravivši bajku nastupom uz ljubavnu baladu “Nema te”
Kako biste opisali svoje učešće na ovogodišnjem takmičenju „ Pesma za Evroviziju” ?

-Bilo je napeto na takmičenju.Svi jesmo, generalno, očekivali Konstraktinu pobedu. Ona je toliko pesebna, drugačija, i toliko je slobodna da bude to što ona jeste bez trunke sujete, kao što se i predstavlja ovih dana u medijima..Svi smi generalno navijali za nju 

Smatrate li da je Ana Đurić pun pogodak za Torino?

-Ana je posebna, ima nevorovatnu harizmu i vrlo je neposredna u komunikaciji.Na sarkastičan način predstavila je istinu svakog umetnika koji se bavi muzikom.

Koju poruku njene pesme smatrate najbitnijom?

-Njena poruka je upravo ta da živimo u zemlji i sistemu gde umetnost i muzika kao zanimanje još uvek nisu rešeno pitanje i da je istina da mnogi od nas nemaju zdravstveno ni knjižicu. Zapravo , ona je htela da kaže da smo mi kao i naše telo prepušteni sami sebi i da se vodi više briga o nekim nebitnijim materijalnim stvarima. 

Mnogi Vas poznaju kao bivšu članicu grupe „Luna“, šta je bio razlog da napustite grupu?

-Napustila sam grupu, jer nisam sebe i svoju muziku koju nosim u sebi videla više u istoj.  Gledam kao na jedno lepo iskustvo, ali ne mislim da sam dala maksimum potencijala koje imam, niti da sam sebe predstavila u pravom svetlu.

Zejna1.jpg

Jeste li priželjkivali pobedu od trenutka prijave za takmičenje?

-Da, želela sam i priželjkivala pobedu. Takva sam osoba, ne radim ništa na pola. Sigurna sam da ću jednog dana predstavljati Srbiju na Evrosongu, romsko poreklo pretvoriću u svoju prednost.

Ovo je Vaš prvi samostalni nastup u karijeri, kakve su reakcije nakon toga?

-Nije prvi , ali je najveći i jako sam zadovoljna. Uvek imam visoke ciljeve, tako da sam dobila dodatnu satisfakciju nastupom pesmom “ Nema te ”.

 Bili ste lan grupe, sada ste samostalni izvođač, šta je lakše?

-Meni je lakše da sada kada sam samostalna, jer ja donosim odluke o svemu, ali i jedan i drugi vid rada imaju svoje pluseve i minuse. 

 Bili ste deo najgledanijeg srpskog filma „Toma“, otpevali ste pesmu „Jag“ na romskom jeziku čijoj naciji pripadate, koliko je pripadnost romskoj nacionalnosti danas prihvatljivija,nego u nekim prošlim vremenima?

-Predrasude nažalost postoje u našem društvu ne samo što se narodne pripadnosti tiče , već generalno, ali mogu reči i priznati da mene to do sad nije sputavalo i da Srbija polako, ali sigurno napreduje. 

U estradnim krugovima često uz Vaše ime ide gospodarica prstenova, šta je i čime izazvan takav epitet?

-Tako je, jer sam se do sada verila pet puta i isto toliko puta raskidala veridbu .Obećam, ali imam vremena da se predomislim.

Kako sa ove vremeske distance gledate na svoju komplikovanu trudnoću i to što ste bebu rodili u 32. nedelji?

-Bio je to težak period koji je sada iza mene , jer uživam u osmehu, društvu i odrastanju moje ćerke. Volela bih da moja ćerka u budućnosti dobije brata.

Da li je taj podatak uticao na jaču vezu sa ćerkicom?

. Veza majke i deteta je najjača moguća veza koja postoji bez obzira na okolnosti. Ali.  možda sam je samo malo više pazila kao bebicu, ali čim je stasala sve je bilo kao i u svakoj drugoj porodici. 

Koliko je u Vama različite krvi, šta se sve pomešalo?

-Verujte mi da ne znam sve navesti mogu samo reči, odnosno ponoviti Brenine reči : "Ja sam Jugoslovenka!" 

Koliko je bitno ostati jak i čvrst u ovom ne baš tako lepom vremenu?

-Dobrota, vaspitanje i čista duša rešavaju svako zlo i čiste vam put koliko god on prljav i kamenit bio. 

U čemu je tajna Vašeg atraktivnog izgleda, robujete li modnim trendovima?

-Ja sam neko ko ima na sreću dobru genetiku a takođe vežbam ceo život, ali ne non -stop. iImam periode kad sam baš aktivna, ali i kad nisam uopšte. Svakako me i posao drži u pokretu i ćerka, ali mislim da su um i energija ono što obliku, ne samo nas život već i naše telo. 

Ima li vremena za neku zanimaciju, hobi, osim muzike?

Ja uvek nalazim vreme za sve što zaista želim ili mi je potrebno pogotovo glavna zanimacija su mi ćerka i njene aktivnosti pored mojih ličnih obaveza.Dok j eon au vrtiću, sedim u kući, isključim televizor I telefon.

Šta možemo da očekujemo od Vas u nastavku godine?

-Ja prvo sama od sebe očekujem mnogo više dobre muzike i pesama, nego u prethodnom periodu koje jedva čekam da  podelim sa publikom. 

Autor: Mario Badjuk

Foto: Privatna arhiva

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu